Ski Andorra acull la reunió bianual de la FIANET

fianetAndorra ha estat la seu durant aquesta setmana de la reunió bianual de la FIANET. Aquesta entitat és la Federació Internacional de les Associacions Nacionals d’Explotants de Telefèrics, Funiculars i d’altres instal·lacions de transport per cable per passatgers. La federació uneix 14 països europeus, essent una plataforma d’intercanvis i de col·laboracions entre els diferents membres.

S’estableixen dues reunions anuals, cadascuna d’aquestes reunions és organitzada per un dels països membres. En aquesta ocasió ha estat Andorra l’encarregada d’organitzar i acollir aquesta trobada. En aquestes jornades de treball hi ha participat els presidents i directors de les diferents associacions d’estacions d’esquí europees.

Han assistit en aquesta ocasió els següents membres de la FIANET representant Àustria, Suïssa, Espanya, Eslovènia, França, Itàlia, Suècia, Noruega i Andorra.

Dins de l’ordre del dia de la reunió organitzada per Ski Andorra s’han tractat temes com:

  • l’anàlisi i presentació de la normativa europea de transport per cable
  • diferents treballs duts a terme per l’organització OITAF (Organització internacional de transport per cable)
  • valoració de la temporada 2015-16 per part de tots els membres de l’associació
  • presentació de l’estudi sobre el mercat mundial de l’esquí per part del consultor suís, Laurent Vanat

Referent a les diferents valoracions de la temporada, la majoria de les estacions europees han coincidit en què estat un hivern difícil a causa de la meteorologia, exceptuant el nord d’Europa.

En temporades com aquesta és quan es valora el fet de disposar d’una bona xarxa d’innivació garantint un alt percentatge de pistes obertes, com és el cas d’Andorra.

Tanmateix, s’ha posat en relleu que les estacions puguin mantenir una inversió contínua pel que fa els equipaments tècnics i les xarxes d’innivació per tal de poder garantir l’obertura de les estacions en temporades difícils a nivell meteorològic.

Per altra banda, en el sopar de clausura s’ha pogut comptar amb la presència del M.I. Ministre de Turisme i Comerç, el Sr. Francesc Camp, que ha permès poder intercanviar impressions sobre el món de l’esquí i el turisme entre els diferents assistents.

A part de les jornades de treball, els membres de la FIANET han pogut conèixer l’oferta d’estiu de les estacions, així com el país en general.

Text i foto: Sky Andorra