L’empresa catalana SkinTemp i el centre tecnològic Eurecat presentaran al Mobile World Congress un apòsit adhesiu que es posa sobre la pell i que permet controlar la temperatura corporal amb el mòbil en menys d’un segon, amb la finalitat d’oferir una alternativa als termòmetres tradicionals per mesurar la febre de manera més còmoda, ràpida i flexible.

Aquest nou sistema, que es podrà veure a l’estand del centre Tecnio al MWC (Hall Congress Square. Stand CS20, núm. 41), “només requereix adherir l’apòsit sobre la pell i passar el telèfon per sobre per saber la temperatura corporal exacta “, de manera que” suprimeix el temps d’espera en el mesurament de la temperatura i permet passar d’uns intervals compresos entre trenta segons i dos minuts a únicament un segon”, explica Ignasi Faura, fundador de Skintemp.

Segons assenyala, el dispositiu “ofereix la màxima precisió, amb calibrat de fàbrica per a cada dispositiu i aporta confort i un gran estalvi de temps que fa que sigui especialment útil en el cas dels nadons, nens i gent gran”.

Des del punt de vista tecnològic, Skintemp “ha patentat la seva solució gràcies a l’ús de l’electrònica impresa d’Eurecat”, ressalta Santi Pérez, de l’equip de Eurecat que ha desenvolupat el dispositiu.

El nou sistema, afegeix, “utilitza la tecnologia NFC per establir la comunicació entre l’adhesiu i el mòbil, que processa la informació mitjançant una aplicació i dóna l’opció de veure les dades en forma de gràfic o de taula”.

L’aplicació permet, a més, crear alarmes que ajuden a controlar els temps de febre del malalt, pot gestionar la temperatura de diverses persones al mateix temps i les dades que genera es poden exportar en diferents formats, com correu electrònic o missatge de mòbil. D’aquesta manera, es pot donar al metge l’evolució de les últimes hores, dies o setmanes i les puntes de temperatura registrades.

De la idea al producte
La idea del producte, que és el resultat de 14 mesos de treball de conceptualització i desenvolupament, va sorgir quan un dels tres socis de SkinTemp va compartir el problema de mesurar la temperatura corporal del seu nadó i van veure que “no hi havia cap sistema que combinés senzillesa i eficàcia i no necessités bluetooth ni bateria i tingués un preu competitiu i assequible per a tots els públics”, detalla el fundador de Skintemp.

Els socis de l’empresa, una Project manager, un especialista en màrqueting i un enginyer amb experiència empresarial, van decidir apostar per tirar endavant la idea inicial amb l’ajuda tecnològica d’Eurecat i en el marc de la iniciativa + PiME que té com a objectiu impulsar projectes d’innovació tecnològica de pimes al territori.

En paraules del president d’Eurecat, Xavier Torra, Skintemp “reflecteix l’acompanyament que el centre tecnològic dóna a les empreses en tot el procés que va des de la plasmació d’una idea fins a la seva implementació en el mercat, sumant innovació i tecnologia d’avantguarda per fer-la realitat”.

Skintemp s’ha dissenyat per a l’ús domèstic, guarderies i geriàtrics, però la seva senzillesa tecnològica li atorga una capacitat de modulació i adaptació que permetrà el seu ús en hospitals i centres sanitaris, així com en usos socials, com podria ser el cas dels campaments de refugiats, per poder prevenir i afrontar amb rapidesa epidèmies de malalties on la febre és un símptoma molt clar de contagi.

De moment, SkinTemp funciona per a la temperatura corporal i el sistema està patentat també per mesurar la glucosa, la freqüència cardíaca, la tensió arterial o la saturació d’oxigen en sang, entre d’altres indicadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada