Sisena convocatòria d’ajudes a la recerca en el marc de la CTP

La 6a edició de les ajudes a la recerca en el marc de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) ja és oberta. Aquestes ajudes a la recerca requereixen la col·laboració entre diversos centres de recerca, universitats o empreses dels territoris que formen part de la CTP. En aquest sentit, el Govern hi destina 38.630 euros.

La CTP promou actuacions per desenvolupar accions comunes en matèria d’investigació pública i vol fomentar la cooperació d’empreses i actors socioeconòmics amb els centres d’investigació dels diversos territoris en el marc de projectes científics i tecnològics originals. També vol afavorir l’intercanvi del gran nombre de recursos que hi ha actualment en matèria de recerca i desenvolupament.

Aquesta línia d’ajudes a la recerca que convoca el Govern d’Andorra contempla tres modalitats:

· Modalitat A: ajuts per al desenvolupament i la consolidació de xarxes temàtiques de recerca

· Modalitat B: ajuts per a la mobilitat d’investigadors

· Modalitat C: ajuts per a projectes d’investigació i desenvolupament tecnològic

L’organisme de Govern que gestiona les ajudes és el Departament d’Ensenyament Superior i Recerca, del Ministeri d’Educació i Joventut. Tota la informació (bases i documents de sol·licitud) es pot consultar a la pàgina web: www.recerca.ad. La data límit de presentació de les sol·licituds és el divendres 13 de juliol del 2012.

Al llarg dels últims cinc anys, el Govern ha atorgat un total de 13 ajudes en el marc de la CTP, que han comptat amb temàtiques molt diverses, com poden ser les noves tecnologies per reforçar murs de construcció, investigacions sobre nous materials per implants dentals, estudis de monitorització de vessants rocosos inestables, investigacions al voltant de l’activitat esportiva en infants i joves, estudis geològics, una recerca al voltant del benefici de l’exercici físic en persones diabètiques o l’efecte de les afectacions del canvi climàtic en les estacions d’esquí.

TOTES LES NOTÍCIES