Sis tips per a cuidar el cabell a l’hivern i els millors consells professionals

Una dona amb el cabell ben cuidat
A l’hivern també cal tenir cura del nostre cabell (INDOLA)

Els canvis bruscos de temperatura, la calefacció, els espais tancats, la humitat i l’ús de capells i barrets són només alguns dels agents que danyen la salut del cabell i provoquen que aquest llueixi amb un aspecte més aspre, sense vida i endurit. T’oferim sis consells imprescindibles per a cuidar el cabell a l’hivern.

En aquesta època, la necessitat de sortir al carrer amb el cabell eixut, ens obliga a abusar de l’ús d’eines de calor com a assecadors, planxes o tenalles, que acaben afeblint la fibra capil·lar. Això, unit al frec dels teixits de les peces hivernals, genera electricitat estàtica i com a conseqüència, els cabells tendeixen a deshidratar-se.


Així has de cuidar el cabell durant l’hivern

Existeixen diferents tipus de cabell i cadascun requereix unes necessitats diferents. Els cabells fins tendeixen a embrutar-se amb facilitat a causa de la generació més ràpida de greix en el cuir cabellut. Els cabells gruixuts, per part seva, acostumen a deshidratar-se i el cuir cabellut tendeix a escatar-se.


Equilibra el ph del teu cuir cabellut

El primer pas per a lluir un cabell de deu aquest hivern és identificar les necessitats del teu cuir cabellut i trobar el ritual perfecte per a ell. Si cerques resultats, és fonamental cuidar el cuir cabellut, ja que és aquí on neix i es genera tot.

Acudeix a un professional expert en anàlisi del cabell i deixa’t aconsellar sobre quin xampú, màscara, sèrum, oli i productes de styling són els que millor funcionen amb el teu cuir cabellut. A més, també et donarà trucs i consells personalitzats.

Una vegada a casa, assegura’t que realitzes una correcta rentada del cabell i no oblidis incidir en les zones del clatell i la coroneta. Per a finalitzar, aclareix amb abundant aigua tèbia o fins i tot freda.

Si el teu cabell té una tendència grassa, utilitza un xampú d’ús freqüent que sigui purificant i de pH neutre. Quan el teu estilista ho estimi necessari has d’oxigenar el teu cuir cabellut amb un píling exfoliant que elimini de manera més profunda el greix del teu cabell.

Si el teu cabell té una tendència eixuta, alterna un xampú nutritiu amb un dermocalmant. Quan el teu estilista ho consideri necessari, usa a les nits un sèrum per a regular el pH.


Cuida la salut del teu cabell

El cabell pateix tant a l’estiu, com a l’hivern. En les estacions hivernals també has de continuar usant tractaments reparadors de la fibra capil·lar perquè el cabell llueixi sa i ple de vida.

Segueix els consells i fes servir els productes que et recomani el teu estilista de confiança i realitza cada mes i mig un tractament de salut intensiu en el teu saló de bellesa.

Per als diumenges a casa, també pots gaudir d’un tractament de nutrició aplicant una bona màscara nutritiva, després de rentar bé el cabell i eliminar la humitat, enrotllant una tovallola al voltant del cap. Important: mai freguis el cabell amb aquesta, podria partir el cabell! Seguidament, apliques una bona mascareta, adaptada a les necessitats del teu cabell, i deixa’l reposar el temps que indiqui el fabricant. Després, aclareix amb abundant aigua tèbia i torna a eliminar l’excés d’humitat. Aplica un protector tèrmic i seca amb l’assecador.


Stop electricitat

El frec dels teixits hivernals, l’ús d’eines de calor i un excés de les rentades generen en el nostre cabell, la coneguda electricitat estàtica que al seu torn desllueix la qualitat d’aquest. Per a evitar l’electricitat estàtica en el teu cabell segueix els següents passos:

– Realitza una única aplicació del xampú quan rentis el teu cabell.
– Aplica una avellana de crema suavitzant.
– Acaba l’aclarit amb aigua calenta.
– Aplica un parell de gotes de sèrum de mitjans a puntes abans d’iniciar l’assecament.
No acostis el filtre de l’assecador al cabell i utilitza una temperatura mitjana.
– Utilitza raspalls i pintes de fusta o de fibra de carboni i evita els de plàstic.


Cabell perfecte sota la pluja

La pluja tendeix a treure el costat més rebel del cabell i, com a conseqüència, aquest es crespa. Troba el producte antiencrespament ideal per al teu cabell.

Existeix una gran varietat de productes, que van des de xampús fins a condicionadors antifrizz, passant per protectors tèrmics. Aquest tipus de productes s’han d’aplicar abans d’utilitzar una font de calor. Per a acabar, pots aplicar un sèrum, olis segelladors o esprai d’acabat antihumitat.

Reforça el segellament de la cutícula amb passades de planxa lentes a 190 graus com a màxim.


Adeu al greix

A tots els agents hivernals, esmentats anteriorment, se sumen l’ús de capells, caputxes i tots aquells complements que ens protegeixen del fred, però que també redueixen el volum del cabell i augmenten el seu aspecte gras.

Aquest és el nostre consell per a tu: intenta rentar el cabell al matí, reposar el cabell acabat de rentar i eixut sobre el coixí redueix el seu volum i fa que el cabell estigui molt en contacte amb el cuir cabellut, traspassant així el greix.

A més, procura portar sempre en la bossa un xampú en sec i aplica’l amb el cap boca avall en les arrels i mitjans del teu cabell, ajudarà a eliminar l’excés de greix i li retornarà el seu volum.


Compte amb la neu!

Sabem que els dies de sol a la neu poden ser perillosos per a la teva pell i, igual que la protegim com si es tractés d’un dia a la platja, també hem d’aplicar al cabell un protector solar per a evitar que s’afebleixi la fibra capil·lar perdent la lluentor, suavitat i qualitat del color.


Els millors consells dels professionals

El vent fred produeix sequedat tant a les fibres capil·lars com en el cuir cabellut, el gran oblidat, sobretot perquè acostuma a passar desapercebut. «A l’hivern segreguem més seu com a resposta del nostre organisme al fred, per a lubrificar i protegir el nostre cabell de manera natural. Això té com a conseqüència que notem que s’embruta abans. Com a consell, evita l’aigua massa calenta, així com fregar amb molta força per a no estimular més la segregació de greix.», aconsella Raquel Saiz, de Salón Blue by Raquel Saiz.

A l’hivern el nostre cabell també pateix els contrastos de temperatura. Sortim d’interiors caldejats a exteriors a molt baixa temperatura, la qual cosa afecta els nivells d’hidratació. «Els efectes dels canvis bruscos de temperatura sobre la cabellera, entre ells, el trencament, han de compensar-se amb tractaments nutritius a la teva perruqueria perquè enforteixi el cabell, minimitzi l’impacte de passar de la calor al fred i donar-li recursos per a defensar-se. Es tracta de restituir i protegir. A casa podem aplicar oli tant en cabell eixut com mullat.», indica Rafael Bueno, de Rafael Bueno Peluqueros.

El fred fa que el cabell tendeixi a eixugar-se i a crespar-se, produint perduda de lluentor, la qual cosa provoca que es vegi apagat i desvitalitzat. El cabell deshidratat és molt més porós i si en l’ambient hi ha humitat, s’infla. «L’ús de capells, barrets, etc. pot afegir electricitat estàtica amb el que augmentem el cabell encrespat. Tampoc és recomanable sortir de casa amb el cabell mullat, ja que és molt més fràgil i és més vulnerable davant els danys causats pel fred. La combinació perfecta és hidratació, nutrició i cura. Aplicar mascaretes i sèrums mantindran la cabellera sana i bonica durant aquesta època.», comenta Carles Sánchez, de la marca Pelsynera.

Personalitzar i donar el que el nostre cabell i cuir cabellut necessiten és fonamental. Segons el que necessiti, hem d’aplicar unes cures o altres. Des de corregir l’encrespament a donar més volum, cada cabellera és única. «Si el nostre cabell és massa fi, ho hem de tenir en compte a l’hora de cuidar-lo. D’una banda, requerirà hidratació i volum, encara que amb formulacions més lleugeres perquè no li aportin pes. A més, evitarem aplicar-ho en la zona de l’arrel perquè no s’aixafi. Si pretenem combatre l’encrespament, les mascaretes ens han d’aportar la hidratació més intensa que necessitem.», afegeix Belén Moreno, responsable de l’àrea de perruqueria femenina d’Antonio Eloy Escola Professional.


Per bellezactiva.com

TOTES LES NOTÍCIES