Sis tallers a l’Escola de Mares i Pares de les Valls del Nord

La setena edició de l’Escola de Mares i Pares de les Valls del Nord dóna el tret de sortida el pròxim dimarts, 19 d’abril, amb una sessió centrada en un tema d’actualitat, com és el bullying.

“Ens hem volgut centrar en els temes que més preocupen als pares”, ha assegurat la consellera de Benestar Social de la Massana, Francesca Guerrero, que està convençuda que l’Escola de Pares continua sent una bona eina per a les famílies ja que el doble objectiu és, “d’una banda, establir estratègies per millorar la relació entre pares i fills i, d’altra banda, oferir un espai de reflexió al voltant de l’educació dels infants i adolescents, des del naixement del nen fins als 18 anys”. Es tractaran altres temes importants com les drogues, l’educació sexual o el dol. Aquest últim “és un tema que hem incorporat perquè hem vist la preocupació de molts pares a l’hora de comunicar al nen la mort d’un familiar i acompanyar-lo en el dol. I també els pot servir per ajudar al nen quan es mor un animal”, explica la consellera de Joventut, Educació, Cultura i Benestar d’Ordino, Vanessa Fenés.

Al llarg d’aquests anys els comuns d’Ordino i la Massana han comptat amb diferents equips d’especialistes per tirar endavant els tallers. Enguany tornen a anar a càrrec de l’equip de PsicoB, format per Sònia Bigordà i Mariona Buxó.

“Tractarem un tema tabú com és el dol, altres temes estrella com la negociació amb els infants i també abordarem el bullying, les drogues i el sexe amb casos molt pràctics”, explica Bigordà, que puntualitza que “sempre ens basem en tres branques: escola, família i infant”.

Els comuns d’Ordino i la Massana animen als pares, als tutors, als professors, fins i tot als avis o a qualsevol persona que tingui cura de nens que s’apuntin a aquests cursos, que són gratuïts, amb inscripció prèvia als comuns. Les places són limitades al voltant d’unes dotze persones per garantir la qualitat de les taules de treball.

Totes les sessions es faran en dimarts a les 21.30.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.