La convocatòria dels SMS socials d’Andorra Telecom s’ha tancat amb l’adjudicació de números de telèfon fix de tres dígits a sis entitats solidàries del país: AMIDA, Cooperand, LAIKA, Bomosa, Special Olympics i Infants del Món. La totalitat dels diners recaptats amb els missatges de text enviats es destinaran íntegrament i sense cap despesa associada a projectes de caràcter social.

L’Associació de persones amb Diversitat Funcional d’Andorra (AMIDA) dedicarà l’SMS social al finançament de la jornada “La diversitat i la ciutat” que pretén oferir una visió global de la inclusivitat en l’entorn urbà. La jornada va dirigida als professionals implicats en el disseny urbanístic, a les administracions i als col·lectius de persones amb discapacitat física, motora, sensorial, intel·lectual, mental o mobilitat reduïda.

Cooperand torna insistir en el projecte que va desenvolupar l’any passat de col·laboració entre els escolars andorrans i bolivians. El programa pretén conscienciar els joves del país de valors com la solidaritat, la cooperació i l’empatia. La formació dels alumnes de la mà dels educadors permet fer treballs i activitats que posteriorment traslladen a les aules de col·legis amb alumnes desafavorits de Bolívia. El pla inclou el subministrament de material escolar i fungibles per a aquest centre.

També es manté respecte la passada edició el projecte de Laika, l’associació protectora d’animals de companyia, que recaptarà fons per al refugi felí que acull els gats amb dificultats o abandonats. En aquest equipament tenen cobertes totes les seves necessitats i reben atenció i assistència veterinària. El projecte se centra en una primera fase en la millora de l’alimentació i la higiene per centrar-se posteriorment en l’adequació de les sales.

Les mascotes també son el tema central del projecte presentant per la Fundació Bomosa, que preveu destinar la recaptació de l’SMS social a ajudar a les famílies amb escassos recursos econòmics a cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació i serveis veterinaris de les seves mascotes.

Infants del món manté el projecte educatiu de la Llar que l’entitat té a Cambodja, unes classes de reforç per als infants d’11 viles de la Comuna de Rohal per complementar la formació que reben en unes escoles superpoblades. L’objectiu central del programa és que els infants de primària finalitzin el cicle sabent llegir i escriure. Entre les disciplines que s’imparteixen hi ha khmer (llengua cambodjana), matemàtiques, anglès, danses tradicionals, arts plàstiques i lectura.

Special Olympics s’afegeix aquest any al projecte d’SMS social. El diners recaptats amb el número solidari es destinaran a recaptar fons per finançar la participació andorrana en els Jocs Mundials que s’han disputat a Abu Dhabi aquest mes de març. Un total de vint esportistes van composar la delegació que va competir en les disciplines de bàsquet, bàdminton, atletisme, judo, natació i petanca.
Inés Martí, de l’àrea de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de la companyia s’ha mostrat molt satisfeta per l’interès que aquesta iniciativa desperta entre les entitats socials. “Més enllà de que representa una aportació de diners, contribueix a donar visibilitat a projectes molt interessants que tiren endavant les entitats amb recursos molt limitats”, ha explicat.

Els números assignats són els següents:
602 Cooperand
603 AMIDA
604 Infants del Món
605 Laika
607 BOMOSA
608 Special Olympics

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada