Sis equips participen en la competició de robòtica WRO Andorra Telecom aquest divendres

Un total de disset infants, distribuïts en sis equips, competiran aquest divendres en la World Robot Olympiad (WRO) Andorra Telecom. Es tracta de la prova andorrana d’aquesta prestigiosa competició internacional que fomenta de manera lúdica el coneixement de la robòtica entre els infants d’entre 7 i 15 anys amb la voluntat de despertar el seu interès per la tecnologia i l’enginyeria.

La prova es distribueix en tres categories: Start (nascuts entre el 2006 i el 2011), Elementary (nascuts entre el 2006 i 2011), i Junior (nascuts entre el 2003 i el 2005). Els estudiants, amb l’orientació d’un mentor i distribuïts en equips, han de construir i programar un robot innovador per superar un repte proposat per l’organització.

Aquest any la temàtica global triada és el malbaratament alimentari dins del context de la fam al món. Els reptes proposats en cada categoria tenen com a base el conreu i la classificació de productes agrícoles a través de la programació de robots. La competició se celebra demà divendres a la seu corporativa d’Andorra Telecom, situada al carrer Mossèn Lluís Pujol, a Santa Coloma, a les 16 hores.

La prova andorrana forma part del calendari internacional de la WRO. Els primers classificats de cada categoria de la competició organitzada per Andorra Telecom es guanyaran un lloc en la final que aquest any es disputarà a la localitat catalana de Platja d’Aro.

Andorra Telecom dona suport a la promoció de la robòtica i innovació entre els nens i adolescents a través de les competicions de la Micro First Lego league, que aplega equips de diferents escoles, i la WRO, que reuneix clubs de robòtica.