Creixen els projectes que intenten eliminar al màxim possible els productes químics que s’envien a la terra o a l’aire. Un nou exemple seria un lavabo que funciona sense aigua i té cura dels espais verds sense utilitzar cap tipus de pesticida. El comú d’Escaldes-Engordany n’ha adquirit un.

Malgrat que aparentment pot semblar un sanitari normal i corrent, funciona sense aigua ni productes químics. Aquest lavabo s’ha instal·lat al berenador natural de la Font de la Closa i el comú d’Escaldes-Engordany l’ha llogat a una empresa andorrana per fer una prova pilot. Tot i que en algunes pistes andorranes ja hi ha un servei semblant, aquest és el primer d’ús lliure.

El seu funcionament és molt senzill, però eficaç. Un cop acabada l’evacuació, els elements sòlids es queden en un recipient i els líquids s’escolen en un altre. Aleshores, un sistema de ventilació i l’energia solar assequen la matèria i evaporen els líquids, eliminant totes les olors. Un sistema que també s’ha col·locat en ciutats amb molta afluència

De manera paral·lela al projecte del lavabo, des d’inicis d’any s’ha decidit deixar d’utilitzar cap tipus de pesticida a les zones verdes de la parròquia. S’han substituït per mètodes naturals, que potser no són tan ràpids, però que no són nocius ni per la terra ni per les persones. El projecte, fitosanitaris 0, també s’ha volgut explicar als alumnes de les escoles perquè siguin coneixedors de la iniciativa.

1 comentari

  1. Veus com també hi han bones notícies al mon!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada