S’instal·larà un radar de tram entre la boca nord del túnel del Pont Pla i la boca nord del túnel de Sant Antoni

El Govern ha aprovat en la sessió d’aquest dimecres l’adjudicació a l’empresa AERCO de la instal·lació d’un radar de tram a la carretera general 3 entre la zona de la boca nord del túnel del Pont Pla i la boca nord del túnel de Sant Antoni, per un import de 37.364 euros. El radar de tram llegirà les matrícules a un punt d’inici i un punt final per calcular que els vehicles no superin la velocitat màxima permesa (60 km/hora) i, en cas que ho facin, procedir a la sanció.

Aquest radar de tram complementarà el que ja s’ha instal·lat (de la mateixa tipologia) al túnel del Pont Pla en tots dos sentits de circulació, de manera també que es podrà controlar la velocitat dels vehicles que circulin en direcció la Massana provinents de l’avinguda Fiter i Rossell, a banda dels que ja provinguin del túnel del Pont Pla.

L’objectiu és incrementar la seguretat en una zona d’elevada sinistralitat i evitar la pràctica habitual de molts vehicles, que superen la velocitat màxima autoritzada en el túnel artificial de la Pedrera per després disminuir la velocitat a la zona del radar de l’oratori.

L’entrada en funcionament del radar de tram del túnel del Pont  Pla  (primera zona controlada per radar de tram a Andorra) tindrà lloc la setmana vinent. La posada en funcionament del radar entre la boca nord del túnel del Pont Pla i la boca nord del túnel de San Antoni es preveu que s’efectuï durant la tercera setmana de juny. L’entrada en funcionament dels radars de tram suposarà, al mateix temps, l’ampliació de l’actual xarxa de radars gràcies al fet que es podran alliberar fins a tres dispositius.

Actualment s’estudia ubicar un d’aquests radars a l’Avinguda Francesc Cairat de Sant Julià de Lòria (carretera general 1), mentre que un altre és previst instal·lar-lo a una zona d’elevada sinistralitat com és la carretera general 2 a la zona d’Incles, i un tercer radar alliberat ja ha estat col·locat a la carretera general 2 a l’alçada de Valira Nova.

Text: Govern d’Andorra

Foto: aderco.ad

2 comentaris

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES