El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, la inscripció de dues primeres instal·lacions fotovoltaiques al Registre de Tarifes de Retribució.

La Llei 85/2010, del 18 de novembre, de mesures provisionals en relació al règim de l’energia elèctrica, elimina el règim d’exclusiva atribuït a l’Administració en matèria de producció d’energia elèctrica i permet la instal·lació de panells solars fotovoltaics per potències inferiors a 500 kW, amb possibilitat de cedir a la xarxa la seva producció.

Per tal de contribuir a la producció nacional d’energia, i disminuir així la dependència exterior, en el marc del desenvolupament del Llibre blanc de l’energia d’Andorra, el Govern vol fomentar la implementació de les instal·lacions que puguin ser sostenibles econòmicament i mediambientalment.

En aquest sentit, el 24 d’octubre del 2012, el Govern va aprovar el Reglament de regulació de l’activitat de generació d’energia elèctrica d’origen fotovoltaic en instal·lacions integrades en edificacions i interconnectades a la xarxa de baixa tensió i el Decret de les condicions de compra de l’energia elèctrica generada en instal·lacions fotovoltaiques, que van ser modificats el 13 de març passat.

Les modificacions acordades incorporaven més criteris d’eficiència energètica, seguint les aportacions de les empreses distribuïdores d’energia elèctrica, a més de facilitar els tràmits als titulars de les instal·lacions amb la revisió i millora dels procediments.

L’objectiu d’aquests textos és el de regular reglamentàriament l’activitat de producció d’energia elèctrica mitjançant tecnologia solar fotovoltaica per a potències de fins a 500 kW, així com el procediment per a la posada en marxa i el control d’aquestes instal·lacions.

Així, la tarifa de retribució i l’exempció d’activitat econòmica resulten un incentiu perquè els propietaris d’edificacions susceptibles d’acollir instal·lacions per a la producció d’energia elèctrica d’origen fotovoltaica esdevinguin nous productors d’energia.

La inscripció al Registre de Tarifes de Retribució de les dues instal·lacions que el Govern ha acordat avui serà per un període de 20 anys. El compromís de despesa corresponent, entre el juny i el desembre d’aquest any 2013, és de 3.174,39 euros, que es distribueixen en un compromís de 1.684,87 euros i un altre per valor de 1.489,52 euros.

El Govern considera que la implantació d’aquestes d’instal·lacions, impulsa una activitat a l’entorn de la comercialització, instal·lació i manteniment d’aquesta tecnologia, que pot contribuir a la generació de noves fonts de riquesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada