S’inicien les reunions per impulsar el projecte de vida independent per a discapacitats

ester-fenollLes reunions de l’equip que ha d’impulsar el projecte de Vida Independent per a persones amb discapacitats ja s’han iniciat. La gerent de la Fundació Privada Tutelar i impulsora del projecte, Ester Fenoll, ha explicat que ja s’han designat les persones del Ministeri de Salut, de la fundació i de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell que s’encarreguen del projecte i que des del primer moment hi ha hagut molta motivació.

Tot i que en un principi la intenció de la Fundació Privada Tutelar era que el projecte de Vida Independent es pogués posar en marxa a principis de 2014, finalment les qüestions organitzatives han obligat a posposar-ne l’estrena. Així ho ha explicat la gerent de la fundació, Ester Fenoll, que tot i així s’ha mostrat molt entusiasmada amb el curs que està seguint el projecte. Ha assegurat que totes les persones que en formen part ‘estan molt motivats’ i ‘creiem que serà molt bo per al país i ens fa molta il·lusió a tots’.

El projecte de Vida Independent es va proposar arrel de la donació de 100.000 euros que va fer el copríncep francès, François Hollande, de la seva dotació del pressupost del 2013 a la fundació, La idea és que aquest programa permeti que persones amb discapacitats, però amb certa autonomia, puguin viure en pisos de manera independent, però que se’ls ofereixi el seguiment necessari perquè no estiguin desateses.

Per elaborar una bona proposta la fundació ha treballat des de l’any passat amb l’Associació Catalana de Síndrome de Down per conèixer de primera mà les necessitats més importants d’aquest projecte.

La idea va agradar des del principi al Ministeri i a l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, i actualment ja s’ha creat el grup que ha de treballar en l’elaboració del projecte. Ja s’ha definit el calendari a seguir i s’han celebrat dues reunions, ‘amb el propòsit que es pugui posar en marxa durant aquest 2014’.

De moment no s’ha calculat el cost per usuari que suposarà aquesta mesura, i per tant no se sap el pressupost necessari, però es compta que per al primer any arribarà amb els 100.000 euros de la donació, i per als propers anys el Ministeri s’ha compromès a crear una partida amb aquesta finalitat.

TOTES LES NOTÍCIES