A partir d’avui, 11 de febrer, i fins al 22 de febrer, qualsevol jove de 12 a 30 anys pot inscriure’s als tallers presencials que es faran del 25 de febrer al 12 de març. Per participar-hi, els joves interessats s’han d’inscriure al web http://www.movimentjove.com/participacioactiva/.

A Andorra es faran tres tallers: el 5 de març, a les 20 h, es farà el primer taller amb joves de 25 a 30 anys a l’oficina del Carnet Jove Andorra; el 6 de març, a les 18 h, se’n farà un altre per a joves de 12 a 17 anys a l’Espai Jovent d’Escaldes-Engordany i; el 7 de març, a les 20 h, se’n farà un per a joves de 18 a 24 anys a La Central d’Andorra la Vella.

A banda d’aquests tallers, l’estudi també vol recollir els neguits del jovent que actualment viu a Barcelona i Tolosa. Per això, s’han organitzat dos tallers més que es faran el 26 de febrer a Barcelona i el 12 de març a Tolosa.

Els tallers tenen una durada aproximada de dues hores i el jovent que hi participi podrà expressar lliurement les seves necessitats, els seus interessos i les seves expectatives.

Posteriorment a les propostes sorgides en aquests tallers, s’iniciarà un procés de participació digital en què tota aquella gent jove que no ha pogut assistir als tallers podrà ampliar les propostes afegint-ne de noves. Aquesta participació digital començarà el 18 de març i estarà oberta fins al 31 de març.

Finalment, hi haurà una votació, que s’iniciarà el 4 d’abril, en què tots els joves podran valorar i prioritzar aquelles proposicions que creguin més necessàries per a elles i ells. Finalment, les propostes escollides formaran part de l’Informe de Joventut que es publicarà en el microlloc del ‘Moviment Jove’. A més a més, aquest informe inclourà un pla que explicarà com es donarà resposta al jovent de totes les propostes escollides com a prioritàries.

Durant el passat gener s’han fet les últimes entrevistes a persones relacionades amb el món de la joventut. En total s’han dut a terme més de trenta entrevistes que han servit per conèixer la seva visió sobre la situació de la gent jove a Andorra, així com la seva tasca.

El Govern d’Andorra, els set comuns, el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra i l’Associació Carnet Jove Andorra,  amb la col·laboració del CRES i del diari BonDia, formen part d’aquest projecte participatiu que ajudarà a assentar les bases per a definir i impulsar les polítiques de joventut i les intervencions a desenvolupar segons les necessitats i els recursos disponibles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada