El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha informat en el Consell de Ministres d’aquest dimecres, de la prova pilot que s’inicia avui mateix a l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp per prevenir les situacions d’assetjament escolar.

La prova pilot s’emmarca en el pla d’accions de prevenció de situacions d’assetjament escolar que està ultimant el Ministeri i que es presentarà les properes setmanes. La voluntat és establir un seguit de mesures per poder conscienciar, prevenir i reduir l’assetjament escolar.

Així, amb la col·laboració d’Andorra Telecom, es posa a disposició de tots els alumnes del centre l’aplicació B-resol orientada a notificar possibles situacions d’assetjament escolar i alhora a fomentar els processos de mediació entre iguals. L’acció s’acompanya, a més, d’una formació específica en aquest àmbit per als docents i psicopedagogs del centre.

L’aplicació, que en un futur es podria estendre a altres centres escolars, permet que els alumnes que pateixin una situació d’assetjament puguin alertar tres persones de referència de l’escola i activar així el protocol d’intervenció. A més, l’aplicació pretén fomentar la resolució de tot tipus de conflictes per la via del diàleg, amb la supervisió i el seguiment d’un docent.

Aquest mateix dilluns es va informar els pares dels alumnes del centre escolar que en els propers dies els alumnes rebran un enllaç per descarregar l’aplicació B-resol a les seves tauletes, així com una sessió informativa per fer-ne un ús adequat.

La col·laboració d’Andorra Telecom amb el Ministeri s’emmarca en la política de l’operadora de telecomunicacions de conscienciar els joves sobre les possibilitats de les noves tecnologies i fer difusió de les bones pràctiques en l’ús d’Internet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada