S’inicia una nova ronda de reunions amb Brussel·les per analitzar la proposta andorrana

La  delegació andorrana responsable de les negociacions per l’acord d’associació, encapçalada per l’ambaixadora Maria Ubach, ha iniciat aquest dimarts una nova ronda de sessions de treball a Brussel·les amb el Servei Europeu d’Acció Exterior (SEAE). Segons ha informat el Govern, la jornada ha estat centrada en els aspectes relacionats amb el tractament de la lliure circulació de serveis, i durant els pròxims dies està previst que s’analitzi el document lliurat per Andorra que inclou la proposta de mantenir el contingut de l’Acord Duaner dins l’acord d’associació.

Andorra i Brussel·les analitzaran durant els pròxims dies la proposta que Andorra ha lliurat al SEAE en la qual es demana que es reprenguin els continguts de l’Acord Duaner dins l’acord d’associació, d’acord amb el compromís del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, davant els assistents a la reunió amb el representants de la UE del passat 7 de desembre.

Les dues delegacions també abordaran l’anàlisi sectorial dels capítols relatius als productes agrícoles del sistema harmonitzat per poder efectuar una proposta en futures reunions.

Tal com va explicar el ministre d’Afers Exteriors fa unes setmanes, la proposta presentada per Andorra ha de servir per negociar una solució específica al sector del tabac, i en contrapartida Andorra ha acceptat modernitzar els continguts de l’Acord Duaner tenint en compte el nou model institucional, així com separar del tabac la resta de productes agrícoles per analitzar si es poden posar en unió duanera. Tots dos aspectes seran objecte d’anàlisi durant les reunions d’aquesta setmana.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.