alcobeEl Consell de Ministres ha licitat avui tres projectes d’eixample i rectificació de la Carretera General 3 a la parròquia d’Ordino, en el marc del pla d’actuacions a aquesta carretera en el seu recorregut entre la Cortinada i el Serrat. Aquest projecte preveu licitar aquest any 2014 el 40% del global de l’obra, mentre que entre el 2015 i 2016 es preveu la licitació de la resta dels treballs.

L’objectiu de l’ampliació és aconseguir una millora significativa per la seguretat viària, peatonal i ciclista de la zona. El nou traçat projectat ja respon a la necessitat d’una amplada de 15 metres, com ja es va informar al Govern en la data de licitació del plec de bases per la redacció dels projectes a la CG3. Tots tres projectes permeten la presentació d’ofertes fins el pròxim 30 de juliol.  

Concretament, aquest dimecres s’han licitat tres projectes que sumen 1 km de carretera del total de 2 km previstos per a la seva licitació durant aquest exercici 2014. En aquest sentit, la partida pressupostària per iniciar aquestes actuacions durant el 2014 és de 4 milions d’euros. El projecte global a licitar entre aquest any 2014 i el 2016 té una longitud de 5 km.

El primer dels trams licitats avui ha estat l’eixample i rectificació de la CG3 del riu la Posa fins Arans. Aquests treballs tenen un termini d’execució previst de 6 mesos. El tram preveu dos carrils ordinaris per sentit de circulació, i un tercer carril lent en sentit pujada. En la part més propera a Arans, també es preveu la construcció de voravia (zona urbana), mentre que en la resta de trams es preveuen vorals, a fi de millorar les condicions de vialitat hivernal, així com la disposició de vorals més amplis per als ciclistes.

El segon dels trams licitats és el que va des del pont de les mines de Llorts de la CG3 fins el primer edifici del marge esquerre en direcció al Serrat, dotant a la via d’una amplada de 15 metres, en la línia de la política d’eixample de carreteres del Govern. En aquest cas el termini d’execució és de 7 mesos.

Finalment, el Govern ha licitat l’eixample i rectificació del tram anterior al riu de Farreroles, un projecte que té un termini d’execució previst de 8 mesos. En aquest cas, es licita el tram que va des del primer edifici pel marge esquerre en direcció al Serrat i fins el riu de Farreroles.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada