S’inicia la vacunació de la quarta dosi de la COVID amb les persones internes als centres sociosanitaris

Pots de vacuna de Covid-19
La quarta dosi de la vacuna de Covid-19 ja està en marxa per a determinats col·lectius. Foto: Arxiu

Aquest dijous s’inicia l’administració del vaccí de la quarta dosi (2a dosi de record) de la vacuna contra el coronavirus SARS-CoV-2 a les persones internes als centres sociosanitaris del país. Es segueixen així les darreres recomanacions de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC) i de l’OMS.

L’administració del vaccí serà sempre voluntària, com en tot el procés de vacunació desenvolupat fins a la data. Un equip del Sistema Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) es desplaçarà als centres per dur a terme la vacunació a les persones que així ho vulguin. Per altra banda, i tal com ja s’ha informat, el Govern també proporciona de forma gratuïta, i a partir de la setmana que ve, l’administració de la quarta dosi de la vacuna als ciutadans a partir de 60 anys. L’administració de la vacuna per a la població es farà de forma esglaonada i de major a menor edat.

Així, i des d’aquest dimecres, les persones de 85 o més anys (nascuts fins al 31/12/1937), ja poden trucar al 821955 entre les 8.00 h a 15.30 h per a concertar cita per a l’administració del vaccí. Es preveu que progressivament es vagin ampliant els grups d’edat fins a arribar als 60 anys. La vacuna s’administrarà a les instal·lacions de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Pel que fa a les persones amb immunosupressió, de 18 anys o més, el circuit per rebre aquesta vacuna continua essent a través de prescripció mèdica.

Finalment i pel que fa a les vacunes administrades, des de l’inici del Pla s’han inoculat 158.021 vaccins per a fer front al coronavirus SARS-CoV-2 (58.158 primeres dosis, 57.522 segones i 42.341 terceres).

TOTES LES NOTÍCIES