S’inicia la segona campanya de donació de sang amb l’objectiu de crear “un col·lectiu estable de donants”

Després d’aconseguir 509 donacions i 142 donants nous durant la Marató celebrada el passat 22 d’abril, avui i demà té lloc la segona campanya de donació de sang. Amb l’edició d’enguany, organitzada per la Creu Roja amb el suport del Ministeri de Salut, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, es pretén, segons ha indicat el nou gerent de la Creu Roja, Sergi Penedès, “crear l’hàbit al país i aconseguir un col·lectiu estable de donants”.

Tot i reconèixer que “sempre es pot fer més”, Penedès ha recalcat que amb la Marató, les dues jornades de donació d’estiu i la que es fa durant la tardor, “el volum de sang és suficient per al país”. Pel que fa a les xifres, el nou gerent de la Creu Roja ha explicat que “anirà bé, com sempre, perquè la població respon”, i ha insistit que “hem de fugir de la xifra exacta i del rècord, ja que no estem en una competició”. Un dels primers donants ha estat el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, que ha detallat que “és un gest que no costa res i pot suposar molt per a una altra persona”.

Les instal·lacions d’Assegurprevenció acullen, durant tot aquest dimarts i també dimecres, la segona campanya de donació de sang, iniciativa organitzada per la Creu Roja Andorrana i que compta amb la col·laboració del Ministeri de Salut, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya. La segona campanya, que se celebra després d’aconseguir 509 donacions i 142 donants nous durant la Marató que va tenir lloc el passat 22 d’abril, pretén, tal com ha explicat el nou gerent de la Creu Roja, Sergi Penedès, “crear l’hàbit al país i aconseguir un col·lectiu estable de donants”. Malgrat reconèixer que “sempre es pot fer més i al juliol costa una mica arrencar”, Penedès s’ha mostrat confiat que “les dues jornades d’estiu aniran bé, ja que al final, la societat andorrana sempre respon molt bé”. A més, ha recalcat que amb la Marató, les dues jornades d’estiu i amb la que es fa a la tardor, “el volum de sang és suficient per al país”. Tot i això, ha recordat que sempre és complicat establir unes xifres d’autoabastiment, ja que “les demandes de sang poden variar molt i, per tant, és bastant relatiu”.

Amb tot, Penedès ha destacat que el més important, independentment de la xifra de donants que s’acabi assolint, és que hi hagi “prou gent i es generi un col·lectiu de donants”. “Hem de fugir de la xifra exacta i del rècord, ja que no es tracta d’una competició”, ha admès. D’altra banda, el nou gerent de la Creu Roja ha aprofitat l’ocasió per explicar que “estem contents amb el nombre de voluntaris”, però també ha recalcat que “hi ha una diferència important entre els que tenim i els que són actius”. Així, ha recordat que hi ha molta demanda de serveis per fer, que van des del voluntariat en temes socials fins a les accions preventives que la Creu Roja duu a terme de forma periòdica en esdeveniments com ara l’Andorra Ultra Trail o el Tour de França, que se celebraran en els pròxims dies. Quant al nombre de persones que treballaran durant la segona campanya de donació, Penedès ha detallat que entre professionals i voluntaris “poden arribar a passar unes 50 persones fàcilment”.

En relació als donants, un dels primers ha estat el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, que ha detallat que “és un gest que no costa res i pot suposar molt per a una altra persona”. Altres, com per exemple el Xavier Coll, han indicat que “fa tres o quatre anys que dono sang perquè crec que tots ho podem necessitar”, mentre que una altra de les donants ha assegurat que “és un gest que hauria de fer més gent, ja que no costa res i és solidari”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.