Avui s’ha iniciat la primera edició, amb caràcter pilot, del curs d’habilitació d’informadors turístic d’Andorra, organitzat pels ministeris encarregats de l’Educació, el Turisme, la Cultura i el Medi ambient, i amb la col·laboració de l’Associació de guies turístics (AGTA) i de l’Associació d’agències de viatges (AAVA), per atendre les seves demandes específiques.

Amb la posada en marxa d’aquesta formació, el Govern dóna resposta a les demandes formulades pels mateixos guies turístics i els agents de viatges del Principat, per tal de desenvolupar una oferta formativa destinada a professionals del sector així com d’impulsar iniciatives que regulin aquesta professió.

Per aquesta primera edició del curs s’ha pogut donar resposta a la totalitat de les 20 persones preinscrites, totes elles vinculades amb l’àmbit professional concernit i estan relacionades amb el sector del turisme, són membres de l’AGTA i de l’AAVA, o bé són persones interessades en proveir serveis d’informació turística a Andorra. La formació té una durada de 70 hores lectives que es distribueixen en cinc mòduls formatius, i combina sessions teòriques amb visites i activitats pràctiques en entorns turístics reals i significatius. L’objectiu és que els assistents adquireixin habilitats que els permeti informar amb certesa a les persones que visiten el país sobre temàtiques culturals, naturals i d’oferta turística. També estaran capacitats per dissenyar itineraris de visita ajustats als interessos i disponibilitats dels diferents perfils de visitants. En finalitzar el curs, els assistents obtindran un certificat oficial, emès pel Govern.

Es recorda que aquesta nova oferta educativa fa evolucionar el curs de guies culturals que s’imparteix des de l’any 1993 i del qual ja es compten 24 edicions, ampliant-ne els continguts, amb la introducció de coneixements propis del patrimoni natural, i oferint una visió global i integradora de l’oferta turística d’Andorra.

En acabar aquesta primera edició pilot del curs, a finals d’aquest mes de novembre, es farà un treball d’avaluació entre totes les parts concernides, ministeris, formadors i alumnes, per ajustar, si escau, el contingut i la temporització de la formació de cara a una segona edició que es preveu planificar durant els primers mesos de l’any 2018. Així mateix, es programarà una nova edició del curs per al mes de juny, coincidint amb el 25è aniversari del primer curs de guies culturals que ara queda integrat en aquesta nova formació. Aquesta edició anirà destinada inicialment als candidats que vulguin treballar durant la temporada d’estiu en els museus i monuments d’Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada