El Govern ha iniciat la redacció del Pla sectorial d’infraestructures verdes d’Andorra (PSIVA), un instrument d’abast nacional per millorar la qualitat de vida i la sostenibilitat ambiental del territori andorrà. Aquest Pla, impulsat pel Ministeri responsable del Medi Ambient, definirà una xarxa d’infraestructures verdes que permetrà als ciutadans i visitants desplaçar-se per tot el territori (a peu, en bicicleta, etc.).

Per implicar la societat s’ha iniciat un procés de participació pública per a la definició del pla, i es convida a tota la població a definir la proposta d’itineraris que integraran la futura xarxa mitjançant un qüestionari.

Les infraestructures verdes són camins, itineraris i corredors naturals de gran interès paisatgístic, natural i cultural, que formen corredors continus per permetre la mobilitat sostenible de les persones, i que vinculen els espais naturals, els espais verds i els espais oberts, tant dins d’entorns urbans com rurals.

El PSIVA aspira a ser un instrument útil i conegut per part de la població. Per aquest motiu el Govern ha iniciat una campanya informativa per donar-lo a conèixer mitjançant l’estrena d’un vídeo sobre les infraestructures verdes, i l’activació d’una pàgina web www.mediambient.ad/infraestructuresverdes. Aquí es poden trobar tots els avenços del pla, inclosos els documents que es vagin elaborant de manera progressiva.

A més d’oferir tota la informació disponible, el Govern vol construir el PSIVA amb la participació de la ciutadania i dels agents públics i privats del territori andorrà. Aquest juliol s’ha iniciat la primera fase de consultes del pla, durant la qual la ciutadania podrà expressar la seva opinió sobre com hauria de ser la futura xarxa d’infraestructures verdes.

El primer instrument que s’ha activat per tal que la ciutadania pugui expressar la seva opinió és un qüestionari que està disponible en dues versions: una en línia i una en format paper, que es pot trobar a les oficines de tràmits comunals i de Govern, a les biblioteques, casals de gent gran, a les oficines d’informació dels parcs naturals i a la Universitat d’Andorra. Des del Govern s’anima a tothom a emplenar el qüestionari, que estarà disponible fins el 31 d’octubre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada