Sindicatura demanarà al Tribunal de Comptes que analitzi el tancament de comptes dels parlamentaris d´SDP. Així ho ha anunciat el síndic general, que en funció de l´informe final no descarta dur els números a la fiscalia. Vicenç Mateu també ha comentat els problemes de convivència dins el grup mixt.

Sindicatura ha decidit, amb el vistiplau de la junta de presidents de grups parlamentaris, que sigui el Tribunal de Comptes qui analitzi el tancament comptable que ha de presentar el grup d’SDP un cop la consellera Sílvia Bonet ha abandonat la formació. Bonet ha demanat dir-hi la seva sobre l´informe que Víctor Naudi ha de presentar la setmana vinent al síndic, un cop s´hagin auditat els números. Segons ha dit Vicenç Mateu, un cop el tribunal faci un informe, sindicatura decidirà què fer, sense descartar dur els números a la fiscalia per si hi ha hagut malversació de fons per part de Bonet o finançament irregular d´SDP amb diners parlamentaris.

“Que siguin els experts que diguin exactament el que hi ha. Si està tot correcte, si hi ha deixadesa, si hi ha alguna cosa més que deixadesa.
A partir de l’informe del Tribunal de Comptes ja veurem quina possibilitat es pren sense descartar-ne cap”, vol el síndic general, Vicenç Mateu.

El síndic ha recordat que encara que no s´hagués pres la decisió, el tribunal ja fiscalitza els comptes dels partits polítics. També ha informat que des del grup Demòcrata s´ha proposat que el tribunal també hagi de controlar les finances dels grups parlamentaris. Un canvi que ha estat ben acollit si bé requerirà canvis legislatius.

Mateu també ha dit que l’origen de l’actual grup mixt segurament dificulta les coses. “Si mireu el parlament espanyol, al grup mixt hi ha els canaris, els navarros… Aquí tenim un grup molt més particular, perquè estaven tots junts, s’han separat i s’han tornat a trobar tots junts. Llavors la competència no és la mateixa”.

D´altra banda, s´ha informat que el representant del Copríncep francès, Patrick Strzoda, jurarà el càrrec el 15 de juny a Andorra, on llegirà la carta en què Emmanuel Macron acata la constitució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada