El grup mixt haurà de fer un nou reglament intern i replantejar la presidència tenint en compte els consellers que van marxar del grup liberal. Així es desprèn de la nota jurídica que el PS va demanar a Sindicatura sobre la nova situació al grup amb la incorporació de cinc consellers. L’anàlisi jurídica afavoreix els de Josep Pintat, que volen la presidència del grup.
La nota jurídica de la Sindicatura, enviada ahir, parteix d´una premissa bàsica: el reglament del Consell General no permet la creació de nous grups parlamentaris a mitja legislatura. I per tant, els cinc consellers que van abandonar el grup liberal són al grup mixt per imposició del reglament.

A partir d´aquí, la nota afirma que el reglament intern del grup i la seva representació han d´anar obligatòriament relacionats amb la composició que el grup tingui en cada moment. I que si arriben nous consellers al grup mixt, el regalment s´ha de revisar i negociar tenint en compte els principis de democràcia, pluralitat i representativitat.

Dit d´una altra manera, que el reglament que el PS va acordar en el seu moment amb el conseller d´SDP Víctor Naudi i la consellera Sílvia Bonet ha quedat sense efecte. També el repartiment dels càrrecs de president i president suplent. L’anàlisi jurídica afavoreix els de Josep Pintat, que volen la presidència del grup argumentant que són majoria. I perjudica Pere López, actual president, que la voldria rotatòria.

El document no aporta conclusions pel que fa a la composició de les delegacions internacionals. Pel que fa a la Sindicatura i la comissió permanent, diu que només hi pot haver canvis en cas de vacant.

Per últim, apunta que caldrà reubicar els grups parlamentaris a l´hemicicle i també els consellers que componen el grup mixt.

Els membres del grup mixt es tornaran a reunir demà per intentar assolir un acord.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada