ovinsL’import dels ajuts a la producció de carn de corder de qualitat controlada s’incrementa dels 12 als 25 euros per cap. Així ho ha acordat aquest dimecres el Consell de Ministres a proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.

La Llei d’agricultura i ramaderia estableix ajuts als titulars d’explotacions agràries que queden regulats en el Reglament d’ajut al foment de pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya, al dall dels prats i a la producció de productes de qualitat controlada. Així, fins ara s’establia que pels corders sacrificats sota el segell Carn de qualitat controlada d’Andorra rebien un ajut de 12 euros per cap. En la darrera assemblea general de Ramaders d’Andorra S.A. (que és la societat que comercialitza la totalitat de la carn de corder amb segell de qualitat) es va acordar rebaixar el preu de venda per quilogram amb la voluntat d’adaptar-se als preus de mercat. Així, per compensar la disminució d’ingressos fruit d’aquesta modificació, el Govern ha acordat incrementar l’ajut, passant dels 12 als 25 euros per cap.

D’altra banda, i també en el marc del foment de la carn de qualitat controlada, s’ha aprovat una modificació en relació a la carn de cavall. Des de l’aprovació del Reglament relatiu a la utilització del segell oficial de control i garantia de la carn de cavall, al febrer del 2015, s’ha comprovat que el consum diari de concentrat de pollins ha estat superior al marcat inicialment en el reglament. Mentre que s’havia estipulat una quantitat màxima de 9 quilograms per animal al dia, per aconseguir els objectius de qualitat associats al segell de qualitat cal incrementar la quantitat fins a 10 quilograms perquè els pollins puguin disposar d’aliment suficient per aconseguir un engreixament òptim.

La modificació aprovada pel Consell de Ministres, per tant, augmenta el contingent d’aliment concentrat lliure de deduccions a la importació per a l’engreix de pollins, fixant-lo en 10 quilograms per animal al dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada