S’incrementa en un 30% la informació de la biodiversitat d’Andorra al GBIF

 

El Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra de l’Institut d’Estudis Andorrans (CENMA-IEA), com a representant del país al GBIF, ha incrementat en un 30% les dades de la biodiversitat andorrana publicades al portal internacional del GBIF (Global Biodiversity Information Facility).

El GBIF és una organització internacional formada per més de 50 països i més de 40 organitzacions internacionals que té com a principal objectiu aglutinar i oferir de forma lliure el màxim nombre de dades sobre diversitat biològica a nivell mundial. Aquestes dades han de servir per millorar el coneixement natural del nostre planeta, al mateix temps són la base d’estudis científics útils per crear i implementar polítiques mediambientals.

Actualment, a la base de dades del GBIF hi ha més de 650 milions de dades sobre biodiversitat. Cada dada de biodiversitat representa una observació d’una espècie en un lloc concret. Gràcies a aquesta darrera actualització realitzada pel CENMA, amb el suport tècnic del GBIF espanyol, Andorra ja disposa de més de 110.000 dades de set grups taxonòmics diferents: flora, vertebrats, artròpodes, fongs, briòfits, líquens i mol·luscs. Aquestes dades han estat recopilades pel CENMA a partir d’observacions pròpies, de referències bibliogràfiques i de les aportacions d’altres entitats i departaments del Govern d’Andorra.

Des de l’any 2010 el CENMA és el representant d’Andorra al GBIF i per tant el responsable d’homogeneïtzar les dades de biodiversitat d’Andorra i participar a les reunions anuals dels representants dels diferents països que constitueixen l’Organització. Durant aquests anys el CENMA ha participat a les diferents reunions de treball del GBIF, entre d’altres a Buenos Aires (2011), Brussel·les (2014) o Paris (2015), així com està previst que assisteixi a la reunió de Lisboa aquest mes d’abril.

1 comentari

  1. Quins mol·luscs hi han a andorra? Pechines del Segudet?? (Es curiositat…)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *