El Govern preveu incorporar, en el propers mesos, dos analistes financers a la Unitat d’Intel·ligència Financera (UIF). Així ho ha anunciat el portaveu del Govern, Jordi Cinca, després de l’alerta del Moneyval sobre la necessitat de millorar els mecanismes de control del blanqueig de diners. Cinca ha explicat que el que més cal reforçar actualment és la vessant d’anàlisi financer, però que si més endavant cal ampliar més recursos, s’estudiarà. D’altra banda, ha indicat que es vol anar més enllar de la UIF i s’està elaborant un pla global per ampliar els recursos humans de tots els organismes que han de fer front a l’adaptació de les normes internacionals, assenyalant que, a més, caldrà més col·laboració entre ells.

El Comitè Moneyval del Consell d’Europa ha publicat aquest dimarts el seu informe d’avaluació sobre la tasca feta per Andorra en matèria de lluita contra el blanqueig de capitals i finançament del terrorisme, i a banda d’indicar que el Principat supera la quarta avaluació, fa algunes recomanacions. El punt més crític és el requeriment perquè es millorin els mecanismes de control i s’apunta concretament la manca de recursos humans i tècnics de la Unitat d’Intel·ligència Financera. És per aquest motiu que el Govern ja treballa per posar-hi remei i es preveu incorporar dues persones noves a la UIF en els propers mesos.

El portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha indicat que la vessant que més reforç necessita de la UIF és l’anàlisi financer, i per això serà la primera en dotar-se de recursos, però alhora s’està elaborant un pla global per dotar-se de mitjans per fer front als compromisos que té Andorra amb tots els organismes internacionals com el Greco, el Moneyval, el Global Forum o tot el que es despendrà de l’Acord Monetari.

Un dels exemples de col·laboració que ha mencionat Cinca és entre la UIF i l’Institut Nacional de Finances (INAF). Apunta que a l’INAF probablement caldrà incrementar els recursos pel seu paper en l’adaptació a l’acord monetari, i que s’haurà d’aconseguir fer-ho sense que se solapin i perquè siguin més eficients.

El Govern està elaborant un pla general de dotació de recursos per a tots aquests organismes que han de fer front a l’adaptació d’Andorra a les exigències internacionals, i segons ha indicat Cinca, es preveu que estigui enllestit en un termini d’un mes o un mes i mig, i que així es pugui determinar de manera més concreta com s’han d’ampliar els organismes.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada