cassEl Govern, a proposta del Ministeri de Salut, Afers Socials i Ocupació, ha aprovat la inclusió de diversos medicaments per tractar l’hepatitis C, l’espasticitat associada a l’esclerosi múltiple i la degeneració macular associada a l’edat, especialment costosos, dins de la llista de tractaments finançats al 100% per la CASS.

L’aparició de nous medicaments especialment costosos obliga a modificar el decret de finançament al 100% per part de la CASS. Pel que fa als medicaments per a l’hepatitis C s’inclouen l’Ombitasvir / Paritaprevir / Ritonavir, Dasabuvir i Ledipasvir / Sofosbuvir. Des del 2015 s’han iniciat quinze tractaments per als casos més greus d’aquesta malaltia.

Pel que fa a l’espasticitat associada a l’esclerosi múltiple, s’inclou el medicament amb cannabinoides, que és un estupefaent d’ús hospitalari que només es pot prescriure i dispensar seguint l’establert en el protocol de tractament amb cannabinoides aprovat pel Ministeri. Quant als tractaments de la degeneració macular associada a l’edat, s’ha inclòs en la cobertura al 100% el medicament Aflibercept, que només pot ser prescrit i administrat per metges especialistes en oftalmologia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada