S’inaugura l’ampliació de les escoles de Canillo que permet acabar amb els barracons

El  cap de Govern, Antoni Martí, ha inaugurat, aquest dimarts l’ampliació del centre escolar de Canillo, que aquest curs ja compta amb els nous espais habilitats i que ha permès posar fi a l’ús de barracons.

El cap de Govern ha estat acompanyat en la inauguració del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i els cònsols de Canillo, Josep Mandicó i David Palmitjavila, que han encapçalat la comitiva formada per nombroses autoritats.

Martí ha descobert la placa inaugural del centre i ha pronunciat un discurs on ha volgut destacar el fet que amb aquesta darrera infraestructura i les escoles Germans Riba d’Ordino que es van inaugurar el curs passat, es posi fi a l’ús dels barracons. Tal com ha indicat, invertir en els centres escolars és molt gratificant, ja que encara que el més important en educació és la tasca dels docents, també és important que es disposi d’unes instal·lacions en bones condicions.

L’ampliació del centre escolar que acull l’escola andorrana i l’escola francesa ha tingut un cost total de 5.357.228 milions d’euros, i suposa comptar amb un edifici que finalment té 4.866 m² construïts.

Les obres es van iniciar l’octubre de 2014 i van finalitzar l’agost del 2016, de manera que els prop de 300 alumnes del centre van poder iniciar ja el curs a les noves instal·lacions. Amb aquesta ampliació s’ha ampliat la capacitat del centre fins a 450 alumnes, el que suposa que no s’hauran de fer noves infraestructures educatives a la parròquia a llarg termini.

Foto: ANA