S’inaugura la 2a edició de la Fira de la Diversitat Cultural amb la participació de 22 associacions

Amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural, a Andorra la Vella s’han organitzat durant tot aquest dissabte diverses activitats a l’envelat del Parc Central, on s’hi han instal·lat els estands de 22 associacions del país. L’acte, que ha començat amb una cercavila, l’ha inaugurat oficialment a les 12 del migdia amb la tradicional tallada de cinta, la cònsol major de la parròquia, Rosa Ferrer, juntament amb la consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, el cònsol honorari del portuguesos, José Manuel da Silva i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Alberto Moreno. Ferrer ha qualificat l’experiència de ‘molt positiva’ i ha destacat la barreja cultural que s’ha pogut veure a la rua, així com també el fet de poder incloure la cultura del país. Amb tot, la cònsol major ha admès la bona integració i comunicació que hi ha entre les diferents entitats. Per la seva banda, Rabadà ha destacat la bona rebuda que ha tingut l’activitat per part de totes les entitats que hi han pres part.

Andorra la Vella celebra per segon any consecutiu la fira del Dia Mundial de la Diversitat Cultural. L’acte que s’ha donat per inaugurat a les 12 hores d’aquest dissabte amb la tradicional tallada de cinta per part de la cònsol major de la parròquia Rosa Ferrer, la consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, el cònsol honorari del portuguesos, José Manuel da Silva i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Alberto Moreno, compta amb la participació de més d’una vintena d’associacions del país.

Abans però de donar el tret de sortida oficial a l’esdeveniment s’ha fet una cercavila on hi han participat els gegants de la parròquia i una representació d’algunes de les entitats que prenen part a l’acte. La rua ha sortit de l’envelat del Parc Central, s’ha pujat per la part esquerra del riu Valira fins a arribar a la plaça de la Rotonda i s’ha tornat a l’inici desfent el camí.

La cònsol major de la parròquia ha destacat la barreja cultural que s’ha pogut veure a la cercavila i ha subratllat el fet d’incloure en aquesta iniciativa la cultura catalana. Amb tot Ferrer ha admès la bona comunicació que existeix entre les diverses associacions del país i ha indicat que si a nivell institucional es dóna suport a iniciatives com aquesta ‘és una manera d’aprofundir en l’intercanvi cultural’ que precisament és ‘la realitat de la nostra societat’, ha indicat Rosa Ferrer.

Per la seva banda, Meritxell Rabadà ha explicat que com tota activitat participativa el més important ha estat la preparació de l’esdeveniment, on s’hi han implicat unes 150 persones dels diferents col·lectius associatius. Precisament, la consellera del Comú ha volgut destacar que són els membres de les entitats els que coordinen i organitzen les activitats mentre que des de l’administració local es lidera el projecte.

La consellera de Cultura i Participació Ciutadana ha indicat que la fira del Dia Mundial de la Diversitat Cultural, que se celebra per segon any consecutiu a la parròquia, ja és ‘una activitat consolidada’ i ha indicat que ha tingut una molt bona rebuda durant l’organització per part de les 22 entitats del país que hi prenen part, fet pel qual Rabadà ja ho ha qualificat de resultat ‘exitós’.

En aquest sentit, Rabadà ha considerat que si ve molta gent serà una conseqüència de la bona preparació que hi ha hagut. Malgrat tot, espera que vinguin el mateix nombre de persones que l’any passat o bé superar la xifra. De fet, en la primera edició del certamen van passar per l’envelat del Parc Central unes 1.200 persones. I amb la fira d’aquest dissabte es posa punt final a totes les activitats que s’han anat organitzant al llarg d’aquesta setmana per part de les entitats amb motiu del Dia Mundial de la Diversitat Cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *