S’inaugura la 29a edició de la Universitat d’Estiu d’Andorra

El cap de Govern, Antoni Matí, ha inaugurat aquest dilluns la 29a Universitat d’Estiu d’Andorra, que abordarà les petjades d’Europa en el món. Martí ha assenyalat que aquesta és una qüestió d’actualitat per dos motius: “perquè molts han identificat la profunda crisi que vivim com una crisi de valors i Europa s’havia distingit per ser un indret ric en valors; i perquè Andorra camina cap a una participació més activa, profunda i directa en la construcció d’Europa”. En aquest sentit, el cap de Govern ha manifestat: “Els andorrans ens sentim partícips del llegat d’Europa al món i volem ser partícips de la construcció de la nova Europa en un món globalitzat”.

Martí ha assenyalat que “la missió de salvar el model social europeu tampoc no és aliena a Andorra” i que el Govern “es concentrarà en els propers mesos en això: en salvar el nostre model social, prioritzant allò que és essencial i aprofundint en la igualtat d’oportunitats i de responsabilitats”. D’altra banda, el cap de Govern ha recordat que l’Executiu “no veu el procés de construcció europea com un problema, però tampoc com la solució a tots els problemes”. En aquest cas, ha afirmat, “la construcció europea és per a Andorra una oportunitat: una oportunitat de refermar la nostra obertura al món i de participar del llegat que nosaltres, els europeus, deixarem per a les futures generacions”.

El cap de Govern ha posat de manifest “dues mostres simbòliques de la vocació europeista d’Andorra” com és el cas de la reunió del Grup EFTA que va tenir lloc a Andorra la Vella a finals del juny passat i, de manera especial, la presidència andorrana del Comitè de Ministres Consell d’Europa, que començarà el proper mes de novembre. “Aquests són dos símbols que evidencien que Andorra vol participar activament en la construcció d’Europa i el seu llegat”, ha afirmat Martí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.