S’inaugura el nou Centre d’Atenció Primària a la plaça de la Sardana

cap sardana

El cap de Govern, Antoni Martí, juntament amb la ministra de Salut, Ocupació i Afers Socials, Rosa Ferrer, i el cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Ramón Minguillón, han inaugurat, aquest dilluns el nou Centre d’Atenció Primària de la plaça de la Sardana, d’Andorra la Vella.
El nou centre permet ampliar els punts d’atenció als ciutadans i diversificar l’oferta sanitària a la població de la capital, tal com ha indicat el Cap de Govern en l’acte d’inauguració. A més, les noves instal•lacions amplien en 20 metres quadrats l’anterior CAP, i compten amb la presència d’un treballador social i amb servei d’infermeria.

El CAP inaugurat avui complementa els serveis ja existents al carrer de la Llacuna i a la Casa Quim Dolsa de Santa Coloma. Així s’amplia i es facilita l’accés a l’assistència primària als ciutadans d’Andorra la Vella. A més, es modernitza els centres d’atenció primària del país, que actualment ja són 11 entre les set parròquies. Properament l’antic Hotel Glòria de Sant Julià de Lòria comptarà amb un nou espai d’atenció primària i també s’acabaran les obres del nou CAP de la Massana.

El Cap de Govern ha insistit que amb la inauguració d’aquest CAP es fa un pas més en benefici de l’atenció sanitària de proximitat; i també en benefici que totes les persones tinguin accés als mateixos serveis i a la mateixa qualitat amb independència de la parròquia on visquin.

A més, Martí ha indicat que aquesta ampliació de serveis demostra la sensibilitat del Govern envers la sanitat, i que aquesta passa per desplegar de manera decidida el Model Andorrà d’Atenció Sanitària. En aquest sentit, ha afegit que el model actual dóna marge per a la gestió, i una millor gestió dels recursos és clau, però no n’hi ha prou sense el desplegament del MAAS per abordar els reptes actuals de la sanitat.

La ministra de Salut, Ocupació i Afers Socials, Rosa Ferrer, també ha indicat que el nou centre millora les instal·lacions que hi havia fins ara, que havien quedat petites i obsoletes. A més, tot i que no s’incrementa el personal, es millora l’atenció a l’usuari per tenir unes condicions de recepció millors i una sala d’infermeria més