El nou Centre d’Atenció Primària d’Ordino s’ha inaugurat, aquest dijous al matí, amb la voluntat d’oferir unes condicions més bones als treballadors del centre i també una millor atenció als usuaris. La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ha destacat que el nou centre permetrà una millor coordinació entre els diferents serveis, integrant en un mateix espai l’atenció domiciliaria que ofereix el Comú, els serveis del SAAS i la doctora. Rodríguez ha indicat que aquest model d’optimització de recursos és el que ha de potenciar-se a totes les parròquies i ha indicat que el proper objectiu és la millora del CAP del Fener, que actualment ‘no té garantides les condicions de funcionalitat’, i que s’espera poder incloure en el pressupost del 2014.

El cap de Govern, Toni Martí, i el cònsol major d’Ordino, Bonaventura Espot, han inaugurat, aquest dijous, el nou Centre d’Atenció Primària d’Ordino, que va entrar en funcionament fa poques setmanes. El cap de Govern ha destacat el fet que les obres s’han fet en els terminis previstos i complint amb el pressupost que s’havia establert, que són els 300.000 euros que aportava el Govern, i aproximadament uns 200.000 del Comú.

Martí també ha assenyalat que mentre en d’altres països s’estan fent retallades en centres hospitalaris, a Andorra es continua apostant per la millora d’aquests serveis, i ha indicat que no era només una promesa electoral sinó que s’ha fet per respondre a les necessitats de la gent.

Per la seva banda, el cònsol major ha agraït la feina feta per complir amb aquesta demanda del poble d’Ordino. De fet, les noves instal·lacions suposen un espai molt més ampli, de 200 metres quadrats, i l’oportunitat per encabir en un mateix lloc els diferents serveis. D’aquesta manera, tal com ha indicat la ministra Cristina Rodríguez es permet una millor coordinació entre la doctora, el SAAS, i el servei d’atenció domiciliària del Comú, entre d’altres. Això permetrà donar un millor servei als usuaris, segons Rodriguez, però a més facilita l’optimització de recursos, i per tant no s’ha hagut d’incrementar el personal, sinó que es manté l’infermera, la secretària, l’atenció social i la doctora que hi és a temps parcial.

En la mateixa línia, la cònsol menor d’Ordino, Consol Naudí, ha assenyalat que el nou centre permetrà millores per als treballadors i per als usuaris.

A més, es treballa també per fer una bona repartició de l’atenció i la prevenció, i la mateixa doctora del centre, Rosa Pérez, ha indicat que ja s’atén tant prevenció com curació.

La prioritat, un cop assolit el nou CAP d’Ordino, és la millora del CAP del Fener, d’Andorra la Vella. La ministra ha indicat que aquest centre de la capital ‘no té les condicions funcionals necessàries’ i que per tant ja s’està treballant per poder-lo millorar. De fet, ja s’ha parlat amb el Comú i s’està buscant una ubicació adequada, ja que es considera que l’actual és molt cèntrica i útil per als treballadors de la zona, i es vol trobar un local igualment idoni.

Un cop es tingui el local, Rodríguez espera que es pugui incloure la partida necessària al pressupost del 2014, que hauria de ser de 300.000 euros, ja que és l’aportació que fa el Govern a aquests centres, i l’altra part l’haurà de pagar el Comú.

A l’acte d’inauguració, a més del cap de Govern i els cònsols de la parròquia, hi han assistit la subsíndica general, Mònica Bonell, diverses conselleres generals del grup demòcrata i del grup mixt, i cònsols de diferents parròquies, així com membres del sector sanitari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada