campus llenguaEl Campus Universitari de la Llengua Catalana s’ha inaugurat, aquest dilluns, al vestíbul del Centre Cultural la Llacuna, juntament amb la mostra textual i fotogràfica intitulada ‘2002-2014: Tot fent campus!’. La iniciativa està coorganitzada amb l’Institut Ramon Llull i se celebra des del 2002.

 

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, el cònsol menor d’Andorra la Vella, Eron Estany, i el representant de l’Institut Ramon Llull, Ignasi Massaguer, han inaugurat el campus animant els estudiants a conèixer i fer seves la llengua i la cultura catalana.

En aquesta edició participen un total de 29 estudiants de diversos països, que realitzaran activitats durant aquesta setmana a Andorra, i del 27 de juliol al 2 d’agost a Girona. Des de la seva primera edició, però, ja hi han participat més de 350 estudiants de més d’una trentena de països, tal com ha destacat Massaguer.

El ministre Eric Jover ha celebrat poder rebre els estudiants interessats en la llengua i la cultura catalanes. Ha assenyalat que tot i el procés de globalització que s’està vivint i que situa certes llengües com a vehiculars, el coneixement d’aquestes no ha de fer perdre l’interès per les nostres llengües, en les que pensem, parlem i estimem. A més, ha animat els estudiants de català a desenvolupar els seus estudis de manera permanent en territoris de parla catalana.

Per la seva banda, el cònsol menor d’Andorra la Vella, Eron Estany, ha recordat que Andorra és l’únic país que té com a llengua oficial el català i ha animat els universitaris a conèixer tant la llengua com la tradició i la modernitat de la parròquia.

En el marc de la inauguració del campus s’ha inaugurat també la mostra fotogràfica ‘2002-2014: Tot fent campus!’ que recull textos i fotografies dels alumnes que han participat des de l’inici en el campus.

Els participants del campus són universitaris que estudien català als seus països d’origen, i han superat, almenys, un curs de 60 hores lectives per poder ser acceptats al campus. Els estudiants reben 30 hores lectives de català i almenys 15 hores de cursos d’extensió cultural i un intens procés d’immersió sociolingüística i cultural que contempla la coneixença de costums i la gastronomia de cada territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada