El servei públic de bicicleta elèctrica compartida, Cicland, s’ha inaugurat aquest dimarts amb la voluntat de potenciar un model de mobilitat més sostenible. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, el cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, el director de màrqueting de Crèdit Andorrà, Joan Ramon Mas, i el responsable de l’empresa concessionària, Miquel Àngel Armengol, han presentat el nou servei en un acte on han assistit el cap de Govern, Antoni Martí, i cònsols de totes les parròquies.

Cicland s’ha posat en marxa amb una cinquantena de bicicletes que circularan entre les estacions de càrrega repartides per les set parròquies, i vol donar servei tant a ciutadans del país com als visitants.

El servei públic de bicicleta elèctrica compartida s’emmarca en el model de mobilitat més sostenible que es vol potenciar al país, i també en el model energètic més eficient i respectuós amb el Medi Ambient que contempla el Projecte de llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic que està actualment a tràmit parlamentari.

Aquest servei és fruit de la col·laboració entre el Govern i els set comuns, que ja van fer un primer acord per al foment de la mobilitat elèctrica amb l’impuls del programa Engega, i que l’octubre del 2017 van signar un nou acord per a la concessió del servei de bicicleta elèctrica compartida, juntament amb l’Automòbil Club d’Andorra.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha posat de manifest que Cicland té l’objectiu de fomentar hàbits de mobilitat més sostenibles, i ha recordat que l’enquesta que es va fer a la població va constatar l’elevada sensibilitat de la societat amb el medi ambient. A més, ha recordat que el servei de bicicleta elèctrica compartida és una de les potes del model de mobilitat que s’està projectant i que Cicland s’integrarà a la futura plataforma de mobilitat impulsada per FEDA per gestionar d’una manera conjunta els diferents serveis.

En representació dels set comuns, el cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, ha reiterat el compromís de les corporacions locals amb el nou model de mobilitat, i ha destacat la satisfacció perquè es materialitza el compromís de totes les corporacions comunals per participar en el desplegament d’aquest model de mobilitat sostenible i compartida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada