S’impulsa l’ingrés d’Andorra com a membre de l’FMI

El ministre de Finances, Jordi Cinca, s’ha trobat amb el secretari responsable de nous ingressos del Fons Monetari Internacional (FMI), Tom R. Rumbough, amb el qual s’ha donat continuïtat a les converses ja iniciades per tal que Andorra esdevingui membre d’aquest organisme de governança financera internacional. El ministre Cinca, acompanyat de la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Claudia Cornella i de l’ambaixadora d’Andorra als Estats Units, Elisenda Vives, també han dut a terme una visita oficial a la seu del Banc Mundial a Washington.

En la reunió mantinguda amb mandataris de l’FMI, Jordi Cinca, ha relatat el procés de reformes econòmiques i financeres que Andorra ha dut a terme en els darrers anys. En aquest sentit Cinca ha manifestat que la participació d’Andorra a l’FMI, s’alinearia en la política de participació amb altres organismes internacionals com el Moneyval o el Global Forum (OCDE). També ha afegit que l’aproximació d’Andorra al Fons Monetari Internacional, pot oferir una major estabilitat i credibilitat al sistema financer al Principat.

Durant la trobada s’han concretat aspectes relacionats amb el contingut de l’expedient de sol·licitud d’ingrés d’Andorra com a membre de l’FMI. Durant les pròximes setmanes es completarà aquesta documentació. Un cop tramitada la sol·licitud, el procediment d’ingrés es pot perllongar fins a un any.

Actualment, 189 països són membres de l’FMI, entre ells San Marino, Luxemburg o Suïssa. Aquest organisme financer internacional treballa en la cooperació monetària, en l’estabilitat financera internacional i exerceix la vigilància econòmica internacional.

3 comentaris

  1. Who’s ready for a Pants off dance off?

  2. “la venta” del país a los Rotchild …un gran paso para acabar bajándose los pantalones hasta los tobillos…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.