El ministre de Finances, Jordi Cinca, s’ha trobat amb el secretari responsable de nous ingressos del Fons Monetari Internacional (FMI), Tom R. Rumbough, amb el qual s’ha donat continuïtat a les converses ja iniciades per tal que Andorra esdevingui membre d’aquest organisme de governança financera internacional. El ministre Cinca, acompanyat de la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Claudia Cornella i de l’ambaixadora d’Andorra als Estats Units, Elisenda Vives, també han dut a terme una visita oficial a la seu del Banc Mundial a Washington.

En la reunió mantinguda amb mandataris de l’FMI, Jordi Cinca, ha relatat el procés de reformes econòmiques i financeres que Andorra ha dut a terme en els darrers anys. En aquest sentit Cinca ha manifestat que la participació d’Andorra a l’FMI, s’alinearia en la política de participació amb altres organismes internacionals com el Moneyval o el Global Forum (OCDE). També ha afegit que l’aproximació d’Andorra al Fons Monetari Internacional, pot oferir una major estabilitat i credibilitat al sistema financer al Principat.

Durant la trobada s’han concretat aspectes relacionats amb el contingut de l’expedient de sol·licitud d’ingrés d’Andorra com a membre de l’FMI. Durant les pròximes setmanes es completarà aquesta documentació. Un cop tramitada la sol·licitud, el procediment d’ingrés es pot perllongar fins a un any.

Actualment, 189 països són membres de l’FMI, entre ells San Marino, Luxemburg o Suïssa. Aquest organisme financer internacional treballa en la cooperació monetària, en l’estabilitat financera internacional i exerceix la vigilància econòmica internacional.

3 comentaris

  1. Who’s ready for a Pants off dance off?

  2. “la venta” del país a los Rotchild …un gran paso para acabar bajándose los pantalones hasta los tobillos…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada