Símptomes d’ansietat en la teva mascota per separació

Gos acabant de fer una entremaliadura (AMIC)
Gos acabant de fer una entremaliadura (AMIC)

L’ansietat per separació en les mascotes és un problema comú que pot manifestar-se de diverses formes, afectant tant a l’animal com als seus amos. Per a comprendre millor aquests símptomes i saber com abordar-los, és crucial aprofundir en cadascun d’ells.

Comportament destructiu: Aquest símptoma pot ser un dels més evidents per als propietaris, ja que implica la destrucció d’objectes a la casa, com mobles, coixins o, fins i tot, portes. 

Vocalització excessiva: Els lladrucs, udols o miols constants quan el propietari no és present són senyals d’angoixa i desesperació per part de l’animal. 

Comportament inapropiat: Orinar o defecar dins de la casa, fins i tot, si l’animal està entrenat per a fer-ho fora, és un signe clar d’ansietat per separació. Això pot ocórrer a causa de l’estrès i la incomoditat que sent la mascota en quedar-se sola, o com una manera de marcar territori en absència del propietari.

Hiperactivitat o agitació: Els moviments nerviosos, com donar voltes, gratar les portes o finestres, o mostrar signes d’inquietud, són indicatius de l’ansietat que experimenta l’animal quan es troba sol.

Problemes d’alimentació: La falta de gana o l’excés del mateix quan l’amo no és present poden ser símptomes d’ansietat per separació en les mascotes. Alguns animals poden deixar de menjar per complet, mentre que uns altres poden recórrer al menjar com una manera de calmar la seva ansietat.

Símptomes físics: L’ansietat per separació també pot manifestar-se en símptomes físics, com bavejar excessivament, tremolors o sudoració excessiva en absència de l’amo. Aquests signes poden ser preocupants i han de ser avaluats per un veterinari per a descartar qualsevol problema de salut subjacent.

Seguiment constant del propietari: Finalment, el seguiment constant del propietari és un comportament comú en mascotes amb ansietat per separació. L’animal pot seguir al propietari a tot arreu quan està a casa i mostrar signes d’angoixa quan se’n va, la qual cosa pot dificultar la rutina diària i generar estrès en tots dos.Per Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES