El Govern, a proposta del ministre de Finances Jordi Cinca, ha aprovat el projecte de Llei d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal i així com l’entrada a tràmit al Consell General del Conveni del Consell d’Europa i de l’Organització per a la Cooperació de Desenvolupament Econòmic relatiu a l’assistència administrativa mútua en matèria fiscal, signat el novembre del 2013. El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha explicat en roda de premsa posterior al Consell de Ministres que la implementació del marc jurídic per a l’Intercanvi Automàtic d’Informació fiscal passarà a tràmit parlamentari aquest mes de juny.

El Conveni del Consell d’Europa i de l’OCDE esdevé l’estàndard internacional per a l’intercanvi d’informació i l’instrument per al desenvolupament de la normativa mundial per a l’intercanvi automàtic d’informació en matèria tributària, aquests 81 estats en son signataris, 62 l’han ratificat i és vigent en 15 països més. Andorra es compromet davant l’OCDE i amb la Unió Europea a intercanviar informació a partir del 2018 amb les dades del 2017.

La Llei d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal té per objecte regular l’intercanvi d’informació en matèria fiscal entre Andorra i altres estats en el marc de l’Acord entre la Unió Europea i el Principat d’Andorra signat el febrer del 2016 i també dins dels convenis i acords internacionals amb aplicació de l’estàndard comú de l’OCDE de la normativa de comunicació relativa a la informació sobre comptes financers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada