Avui s’ha iniciat un taller d’habilitats i competències socials a les persones privades de llibertat del Centre Penitenciari.

La formació està emmarcada dins l’àrea social del Centre Penitenciari amb la finalitat fonamental de millorar la inserció sociolaboral de les persones privades de llibertat una vegada surtin del centre, a través del perfeccionament d’aquestes conductes de relacions interpersonals.

El taller està impartit per un psicopedagog, i hi participen de 18 persones de les quals 10 pertanyen al mòdul de preventius i 8 al mòdul de penats, realitzat en dos grups. Es treballen 7 mòduls d’una hora de durada cadascun: l’autoconsciència emocional, la regulació emocional, l’empatia, la motivació, l’assertivitat, el treball en equip i la resolució de conflictes.

El contingut de la formació pretén aconseguir diferents objectius: prendre consciència de la importància de les habilitats socials a l’hora d’iniciar el procés de recerca activa de feina; desenvolupar les habilitats socials necessàries per relacionar-se amb eficàcia amb els altres, especialment en situacions laborals; autoavaluar l’estil de comportament social; valorar la importància que té la competència social en totes les situacions de tipus laboral; i afrontar amb habilitat les situacions conflictives pròpies del desenvolupament d’una feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada