El Centre Penitenciari està portant a terme un curs d’auxiliar en educador caní adreçat a les persones privades de llibertat. L’activitat s’estructura en 10 sessions realitzades durant els mesos d’octubre, novembre i desembre, i aporta una nova visió formativa per a les 12 persones internes del centre que hi han participat.

Aquest projecte s’emmarca en la política del Centre Penitenciari d’incidir en la formació en la tasca a favor de la reinserció social i laboral per a les persones privades de llibertat. De la mateixa manera proporciona un suport terapèutic a nivell de gestió emocional i interacció social a través d’una formació lúdica, dinàmica i pràctica a base de tallers pràctics en auxiliar en d’educador caní.

Imparteixen la formació professionals en l’àmbit de la teràpia assistida amb animals i amb gossos de teràpia especialitzats en treballar la gestió emocional. La finalitat és doble: formar i treballar aspectes socio-afectius (aprendre nous hàbits, habilitats socials, empatia…), i alhora potenciar els beneficis a nivell emocional del contacte amb animals. Així mateix, a banda de donar una formació innovadora que obre noves portes a les persones privades de llibertat al món laboral, es treballen aspectes tan importants com la gestió de les emocions i la gestió i solució de conflictes emocionals dels participants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada