Foto: SFGA/JAViladot

El jurament de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que ha tingut lloc aquest dimecres a l’Espai Columba d’Andorra la Vella completa l’equip ministerial de la vuitena legislatura del Govern. El cap de Govern, Xavier Espot, que ha presidit l’acte, ha reivindicat la importància de la missió que té encomanada la ministra amb la gestió de la Cultura i Esports, dos elements essencials que contribueixen a enfortir la identitat inclusiva i a fomentar l’esperit crític i la cohesió social. Espot ha afegit que les polítiques culturals i esportives han de comptar amb el suport constant del teixit associatiu del país per a impulsar els projectes que contribueixin a la projecció d’Andorra.

Per la seva part, la nova ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha declarat que les seves prioritats i reptes passen per la creació d’un Museu Nacional, un projecte de país que reivindiqui el patrimoni històric, artístic i cultural d’Andorra que transmeti un relat identitari i que sigui un catalitzador de l’oferta museística i cultural del país. Pel que fa a les línies estratègiques en polítiques esportives, la ministra ha afirmat que l’impuls i el suport als esportistes andorrans i la seva projecció internacional són els principals reptes de treball i que cal dotar a l’Esport del país dels mecanismes necessaris per a esdevenir un eix vertebrador de la societat.

Sílvia Riva entra al Govern després d’una trajectòria política que comença el 2005 a les joventuts del Partit Liberal. El 2011 és escollida consellera general per Demòcrates per Andorra i en 2015 entra a formar part de l’executiva a les files d’aquest partit. Riva, de 40 anys, és llicenciada en Dret i en Ciències Polítiques, i té el màster de La universitat d’Andorra en dret andorrà. Professionalment ha exercit com a jurista en una oficina notarial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada