Els consellers generals demòcrates Sílvia Riva i Josep Anton Bardina han abandonat la militància del Partit Liberal d’Andorra (PLA). Així ho ha anunciat Riva en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA, després que en els darrers dies s’havia parlat sobre la posició d’aquests dos consellers que es van integrar al grup de DA com a membres del PLA. Riva ha dit que han pres la decisió ‘per coherència amb el mandat que se’ls va donar’ després que l’executiva del PLA hagi iniciat un nou projecte i tingui la intenció de presentar-se per separat a les eleccions del 2015.

La posició dels dos consellers que van presentar-se a les eleccions sota el paraigua de DA però representant al PLA, havia estat motiu de debat en els darrers temps per establir quin era el seu paper un cop el PLA havia marcat distància amb DA. Finalment, Sílvia Riva i Josep Anton Bardina han optat per abandonar la militància del PLA ja que consideren que ara que la nova executiva liberal ha canviat la línia inicial, ells havien de mantenir ‘per coherència’ el mandat que se’ls va donar.

Sílvia Riva ha explicat que es van acabar de decidir veient que la nova executiva iniciava una campanya de comunicació i actuacions, i van abandonar el partit abans del congrés per evitar així sentir que no complien amb les seves obligacions. La consellera general ha posat el tema de l’IRPF com una de les qüestions que separaven les dues postures, ja que mentre que al si del grup demòcrata ‘encara s’està debatent com fer-ho per no imposar una mesura molt gravosa’ i que al mateix temps sigui homologable, a les files liberals ‘no volen veure que aquesta mesura pots ser necessària’. Per això, ha dit Riva, ‘és clar i manifest que són postures que en aquest moment no es poden apropar’.

4 comentaris

  1. Una mostra més de la integritat moral i ideològica dels nostres polítics. El mal és que, en la nostra majoria, no sabem valorar el perill democràtic que comporta tenir al capdavant del país persones que només pensen amb el seu benefici propi i són incapaços de mantenir-se de forma coherent en una línia política clara. Una persona sense principis és una persona en la que no es pot confiar, i en cara menys, confiar-li l’esdevenir d’un país.

  2. ?? evidentment no ho has entès. Es van presentar amb DA, no amb el PLA. A DA hi ha bastanta gent que encara manté la seva militància a d’altres partits com el PLA, UL…

  3. no ho entenc, llavors, si han deixat el partit gràcies al qual van entrar de consellers, lo més llògic es que també deixin la seva cadira al Consell General no?

  4. Era d’esperar… a DA els esperen amb el braços ben oberts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada