París ha acollit aquest dijous un fòrum sobre els reptes d’energies de futur, organitzat pel Centre d’Energia i Clima de la Toulouse School of Economics (TSE), que ha comptat amb la participació de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, acompanyada del director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, i del cap de l’oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel. La participació andorrana en la jornada s’emmarca en la col·laboració que el Govern i la Toulouse School of Economics van iniciar l’any 2015 en l’àmbit de l’energia, el canvi climàtic, l’aigua i la biodiversitat.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, acompanyada del director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, i del cap de l’oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, ha participat aquest dijous en una jornada d’intercanvi sobre els reptes d’energies del futur, organitzada a París pel Centre d’Energia i Clima de la Toulouse School of Economics (TSE), segons informa el Govern.

La participació en el fòrum s’emmarca en la col·laboració que el Govern d’Andorra i la Toulouse School of Economics van iniciar el 2015 en l’àmbit de l’energia, el canvi climàtic, l’aigua i la biodiversitat. Així, els representants del Principat han pogut conèixer els projectes presentats en el fòrum en l’àmbit de l’energia: la transició, el desenvolupament i l’organització. A més, en el marc del fòrum la ministra ha aprofitat per intercanviar sobre aquests aspectes amb el premi Nobel d’Economia, Jean Tirole.

A la primera part de la jornada sobre l’energia, la transició i el desenvolupament han participat Antoine de La Faire, en nom de la presidenta d’Engie, Isabelle Kocher, Catherine Wolfram d’Energy Institute at Haas i Christian Golllier i Stéphane Straub de la TSE. Així, els participants han destacat que els factors clau en l’evolució energètica són la descentralització, la descarbonització i la digitalització.

Els ponents han parlat del consum d’energia que s’ha incrementat significativament a nivell mundial en els darrers anys, i es preveu que continuï en augment. S’ha exposat que caldrà implementar nous mercats d’energia per respondre a la demanda creixent, tenint en compte que ja hi ha 10 milions de persones que treballen en energies renovables a tot el món. A més, però, es manté el repte de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, tot i augmentar la producció d’energia.

A la segona part de la jornada sobre l’energia i l’organització del mercat han participat Thomas-Oliver Léautier i Jean Bernard Levy (EDF), Philippe Sauquet (Total), Richard L. Schmalensee (MIT) i de Jean Tirole (TSE). Els participants han tractat sobre les polítiques necessàries per assolir els reptes dels mercats de l’energia, i més concretament sobre la implementació d’una taxa de carboni progressiva.

Text: ANA; Foto: SFG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada