La  situació al grup mixt és una mica més a prop de resoldre’s. La consellera Sílvia Bonet ha fet arribar una carta a Sindicatura en què dóna suport a Josep Pintat com a nou president del grup. I decanta l´equilibri cap als consellers que van plegar del grup liberal. D´altra banda, Sindicatura admet que no li agrada el recurs del PS a la decisió de no convocar Pere López a la junta de presidents que s´ha fet avui.

La junta de presidents d´aquest matí ha estat de mínims. Un cop s´ha parlat del debat a la totalitat del pressupost que es farà dijous, s´ha ajornat la resta de l’ordre del dia a l’espera que es resolgui la situació al grup mixt.

La subsíndica general ha informat que la consellera Sílvia Bonet ha enviat una carta en què dóna suport a la proposta de reglament que els consellers d’UL i Ciutadans Compromesos van presentar divendres, que proposa Josep Pintat com a nou president del grup mixt. Amb el vot de Bonet són majoria els qui volen Pintat al capdavant. La subsíndica no ha aclarit si la proposta s’haurà de votar al grup mixt. En tot cas, espera una reunió en breu i que es faci arribar una proposta signada per la majoria més gran possible de consellers. “L’òptim seria prendre els acords per quòrum, amb l’acord de la totalitat dels membres del grup mixt i si no, que presentin l’acord pel màxim de representants possible, però això ja ho veurem”, avança.

Bonell també s’ha pronunciat sobre el recurs del PS a la decisió de no convocar Pere López a la junta d’aquest dilluns. Un recurs que acusava el síndic d’haver-lo cessat com a president de grup i de fer política. Bonell ha reconegut que no ha agradat a Sindicatura. “En cap moment, ni el síndic ni jo, ni els membres de la sindicatura, hem actuat per anar contra ningú, cap força política, ni molt menys cap persona, perquè aquesta no és la nostra tasca al Consell General”, ha afegit.

Sindicatura ha admès el recurs a tràmit i espera respondre’l aquesta setmana. També que dilluns s’hagi resolt la situació al grup mixt i es pugui reprendre la junta ajornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada