Silvestre diu sentir-se ‘perseguit’ i acusa el Tribunal Superior de posar-li traves

L’advocat Josep Antoni Silvestre ha presentat incident de nul·litat al Tribunal Superior en considerar que, d’ençà que va formular la recusació contra el fiscal del cas BPA, han succeït diversos fets per part del tribunal que vulneren el lliure exercici de la professió d’avocat.

Silvestre va presentar en el seu moment un escrit de recusació contra el fiscal general, Alfons Alberca, al Consell Superior de la Justícia, en considerar que el fiscal, que és cunyat de la secretària general del Govern, s’hauria d’abstenir en compliment del codi de procediment penal.

Aquesta recusació va ser finalment desestimada. A partir d’aquest fet, l’advocat considera que el Tribunal Superior ha incorregut en irregularitats amb la intenció de posar traves a la seva funció. El lletrat assegurava aquest dilluns al matí sentir-se “perseguit en l’exercici de la professió des del moment que per fer una notificació hi he d’anar jo personalment sí o sí, se’ns envien anuncis al despatx i se’ns obren causes penals”. “I el col·legi d’advocats així ho diu”, conclou.

La recusació del fiscal va provocar una nova suspensió de la primera causa del cas BPA, aquesta vegada a petició del fiscal general, ja que fins al dia 28 Silvestre pot presentar recurs al Tribunal Constitucional contra la decisió del Superior, una possibilitat que està estudiant, tot i que en principi sembla que no la duria a terme.