El Programa de Cooperació Territorial Interreg V-A  Espanya – Franca – Andorra (POCTEFA) 2014-2020, contempla el finançament parcial de projectes de cooperació territorial que reuneixin els requisits del programa.

En aquest marc, la Direction Interdépartementale de Routes Sud-Ouest, de França, el Departament d’Ordenament Territorial d’Andorra, i el Centre d’Etudes et d’Expertises sur les Risques, l’Environnement, la Mobilité et l’Amenégement de França, van presentar al programa POCTEFA el projecte  de Seguretat dels Accessos Pirinencs enfront el Risc d’Allaus (SAPYRA).

En aquest sentit, el comitè de programació del POCTEFA va adjudicar l’any passat (11 de maig 2016) al projecte SAPYRA una subvenció procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de 2.088.000 euros que correspon al 65% del pressupost total elegible del projecte valorat en 3.212.308 euros, inclòs en el projecte global per un import total de 4.336.614 euros. La resta serà assumida pels tres socis participants. El passat 22 de febrer es va procedir a la signatura del conveni de finançament FEDER per part del Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus i de la Direction Interdépartamentale de Routes Sud-Ouest, aquest últim, en tant que cap de fila  del projecte SAPYRA.

El projecte SAPYRA  del programa POCTEFA preveu la realització d’estudis, d’obres i la instal·lació de diversos dispositius per disminuir l’afectació a la viabilitat a les carreteres franceses RN20, RN22 i RN320  a causa del risc d’allaus. Els trams de carretera afectats formen part de la xarxa principal de comunicacions transpirinenques i accessos a Andorra. La licitació dels primers treballs, a efectuar en el corredor d’allaus H4, està prevista en un termini molt breu i el començament dels treballs està previst durant l’estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada