mobilsEl ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha signat aquest dilluns l’acord per a la campanya de recollida de mòbils a la Fira d’Andorra la Vella amb el president de la Creu Roja Andorrana, Josep Duró, i el director d’Andorra Telecom, Jordi Nadal. Aquest acord formalitza l’acció de col·laboració iniciada a la fira de l’any passat i que va suposar un èxit, amb la recollida de més de 1.000 mòbils i 800 carregadors. Aquesta xifra és superior a la que es recicla anualment a tots els contenidors distribuïts al Principat.

L’objectiu del ministeri encarregat del Medi Ambient és el d’evitar la proliferació d’un residu que esdevé perillós si no es gestiona correctament. Camp ha agraït el suport de la Creu Roja i la col·laboració d’Andorra Telecom per poder dur a terme aquesta campanya de recollida massiva de mòbils i carregadors en desús. La Fira d’Andorra la Vella tindrà lloc des d’aquest divendres i fins diumenge.

Com a novetat respecte l’any passat, i a fi de promoure la reutilització, prop dels contenidors de recollida hi haurà uns voluntaris que demanaran a les persones que aporten els mòbils si estan d’acord amb el fet que aquests es puguin reutilitzar desprès de ser formatats. Paral·lelament, el Govern està en contacte amb diverses associacions del país que necessiten mòbils i que podran reutilitzar els dispositius recollits a la fira en cas que siguin aparells que funcionen.

L’acord signat avui estableix que el Govern promociona aquesta acció, facilita els dos contenidors als estands de Creu Roja i Andorra Telecom a la Fira i s’encarrega de recollir, transportar i emmagatzemar els mòbils. A més, el departament de Medi Ambient s’encarrega del sorteig de premis, que es farà el diumenge a la tarda entre totes les persones que hauran aportat un mòbil i omplert una butlleta.

Els premis del sorteig d’aquest any entre les persones participants a la campanya de recollida de mòbils seran un smartphone, una farmaciola i un forfait d’esquí de temporada proporcionats per Andorra Telecom, la Creu Roja i Ski Andorra. A més, Andorra Telecom donarà un euro per cada mòbil recollit en benefici de la Creu Roja Andorrana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada