espotEl Govern de Navarra ha informat de la recent signatura del conveni de col·laboració perquè s’implantin a Andorra les aplicacions informàtiques navarreses de gestió processal. Així, l’empresa pública de la comunitat foral Tracasa, s’encarregarà de la implementació del sistema, amb els costos a càrrec del Principat d’Andorra, i permetrà que l’Administració de la Justícia del país faci servir eines com el gestor processal Avantius, l’aplicació d’assistència jurídica gratuïta, i una altra per a les relacions telemàtiques amb els col·lectius de la Justícia.

Segons informa un comunicat de premsa del govern de Navarra, el conseller de Presidència, Justícia i Interior navarrès, Javier Morrás, i el ministre de Justícia i Interior andorrà, Xavier Espot, van signar un conveni de col·laboració recentment. En aquest es detalla que Navarra cedeix l’ús del sistema de gestió de la Justícia Avantius amb aplicacions de gestió processal, assistència gratuïta i comunicació amb els col·lectius del sector.

A més, el comunicat especifica que serà l’empresa pública Tracasa la que implantarà el sistema a Andorra, i que les millores que s’hi vagin fent en els propers anys, ja sigui per la part navarresa o perquè Andorra hi faci aportacions, s’hauran de compartir amb l’altra part perquè també les pugui aplicar. D’aquesta manera, si Andorra adapta el sistema a les necessitats actuals del sistema judicial del país, i això pot servir a Navarra, també se’n podran beneficiar.

Pel que fa als costos d’implantació, segons informa el govern navarrès, són a càrrec del Principat d’Andorra, i l’assistència tècnica necessària la farà la societat pública Tracasa. Els drets de titularitat els mantindrà el govern foral.

El sistema Avantius que s’aplicarà al Principat està estructurat en mòduls funcionals individuals que donen suport a diversos òrgans judicials de totes les jurisdiccions i instàncies.

L’adaptació d’aquest sistema s’emmarca en el procés d’informatització de la Justícia andorrana, i tal com ja havia anunciat el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, abans de la signatura del conveni, permet que el cost sigui molt inferior que creant un programa propi. La millora informàtica costarà uns 500.000 euros amb Avantius, mentre que s’havia previst un cost de 3,8 milions d’euros si se n’havia de crear un de propi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada