Signat el conveni amb els propietaris per adjudicar la fase final de canalització del Gran Valira

Canalització-Gran-ValiraEl Govern ha signat un conveni amb la propietat dels terrenys afectats per la canalització del marge dret del riu Gran Valira en el tram entre el pont de Bombers i el carrer de les escoles de Santa Coloma. Aquest tram fluvial era l’últim que restava per convenir a la zona de Santa Coloma.

Com a fruit d’aquest conveni, el Govern adjudicarà en les properes setmanes les obres de canalització en aquest tram, de manera que ja estaran executades o en curs d’execució la totalitat de canalitzacions de protecció enfront de desbordaments del riu Gran Valira a Santa Coloma.

Cal destacar que el conveni signat possibilita dur a terme una canalització més respectuosa amb el medi ambient, disminuint notablement l’impacte sobre la vegetació de ribera, doncs el mur de canalització es retira 3 metres en relació al límit de canes (amplada mínima oficial del riu).

D’aquesta manera, es permet conservar un marge del riu vegetalitzat, amb espècies arbustives i arbòries pròpies de ribera del nostre país, al llarg del tram que és objecte de l’actuació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.