Sevilla

Superfície:140,8 km2

Població:Més de 700.000 habitants. Es tracta de la quarta ciutat espanyola més poblada, per darrera de Madrid, Barcelona i València.

Com arribar-hi:S’hi pot arribar per carretera, tren i també a través de l’aeroport internacional.

Clima:El clima de Sevilla és mediterrani, amb tocs continentals.

Els estius són secs i amb altes temperatures que superen els 30 graus i, de vegades, els quaranta.

L’hivern és suau i, de vegades, plujós, éssent el mes de desembre el que concentra més precipitacions.

Gastronomia:Alguns dels plats típics d’Andalusia són el gaspatxo, el ‘cocido’, els espinacs amb cigrons, la cua de toro.

De postres, podem destacar-ne la ‘torta’ d’oli o els ‘pestiños’.

Una de les ciutats espanyoles més visitades és Sevilla, urbs amb un encant especial, on gastronomia, història i patrimoni es conjuguen i la converteixen en un destí turístic de primer ordre. A més a més, Sevilla compta amb un dels centres històrics més extensos d’Espanya.

D’entre els monuments, cal fer especial menció a la Catedral, l’Alcázar i l’Archivo de Indias, declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 1987.

La Catedral de Sevilla és la catedral gòtica més gran del món i el tercer monument religiós en dimensions a nivell mundial. La construcció es va iniciar durant el segle XV sobre una antiga mesquita. Amb posterioritat, s’hi han fet modificacions d’altres estils: renaixentista, barroca, neogòtica.

El conjunt monumental de la Catedral està complementat per la Giralda, el Patio de los Naranjos i la Capella Reial.

La Giralda, amb 104 metres d’altura, és el campanari de la Catedral. La part inferior correspon a l’antiga mesquita.

L’Alcázar de Sevila és el palau reial més antic d’Europa. Va ser utilitzat després de la conquesta àrab el 713 i posteriorment també va allotjar el rei Ferran III de Castella. A partir d’aleshores, va ser seu de la reialesa, fins a l’actualitat.

Un altre dels edificis importants és l’Arxiu d’Índies, creat pel rei Carles III durant el segle XVIII, amb la finalitat de reunir-hi tota la documentació de les colònies espanyoles.

I un altre dels símbols de Sevilla és la Torre del Oro, ubicada en el marge esquerre del riu Guadalquivir, molt proper a la plaça de toros de la Real Maestranza. És monument històric i artístic des de l’any 1931.

La plaça d’Espanya ocupa un gran espai de 50.000 m2, de forma semicircular i construïda amb motiu de l’Exposició Iberoamericana de l’any 1929.

I un dels barris sens dubte més coneguts de Sevilla és el de Santa Cruz. Antic barri jueu, mereix la pena un passeig pels seus estrets carrerons i les típiques cases.

I de parcs i jardins, cal parlar del parc Alameda de Hércules i el parc de María Luisa.

Per Tot Granollers / ACPG – Redacció