Josep M. Membrado-Josep R. Ribolleda, finalment al volant del Mitsubishi Evo X N+ de l’equip MC Racing, van aconseguir decantar al seu favor, de manera definitiva, el Campionat de Catalunya de Ral·lis 2012. La segona plaça final en el 52è Ral·li 2000 Viratges, a menys de 5” del triomf, va ser més que suficient perquè Josep M. Membrado aconseguís per setena vegada el títol de campió català de l’especialitat. Per la seva banda el copi andorrà, Josep R. Ribolleda, és la primera vegada que aconsegueix l’esmentat guardó.

El pilot de Repsol s’expressava d’aquesta manera al final del ral·li: “Estem molt contents pel títol aconseguit, era el gran objectiu de la temporada. Llàstima que al final se’ns ha escapat el triomf per molt poc”.

Membrado, que cal recordar volia fer un ral·li sense arriscar, va començar la carrera marcant el millor registre a la primera especial (Lloberol-Sant Climenç). A més, una vegada disputada la primera secció, era el líder de la prova superant en 2”6 a Domingo-Venceslao (Mitsubishi Lancer Evo X N+), mentre que en tercera posició es trobava el Porsche 911 GT3 de Gaig-Astudillo a 26”.

La següent secció es va iniciar de manera molt semblant, Membrado va tornar a ser el més ràpid a l’especial esmentada, ampliant lleugerament el seu avantatge a la general. No obstant això en la següent (Hostal Nou-Torà) es va mostrar massa conservador i va cedir 16” a Domingo que va passar a ser el pilot referència del ral·li. Així doncs, la primera part de la prova del Biela Club Manresa va acabar amb Domingo capdavanter, amb 11” d’avantatge sobre un Membrado que, malgrat tot, tenia tot al seu favor per aconseguir el títol català.

El canvi d’escenari es va iniciar amb un scratch del líder a Granera, semblava que de manera definitiva Membrado-Ribolleda es concentraven en el títol català. Però la continuació a les tres últimes especials del ral•li (dues passades per Talamanca i la segona per Granera) i van quedar molt prop del triomf.

Membrado reconeixia al final del 2000 Viratges 2012, que els havia faltat una mica de regularitat per aconseguir el triomf, aquestes eren les seves paraules: ” És evident que el plantejament de la carrera estava enfocat a aconseguir el títol. De tota manera, em va sorprendre molt el temps que vam perdre en la segona passada per Hostal Nou, potser vam ser massa conservadors encara que al final de l’especial la sensació que tenia no era aquesta. Recuperar 16” era impossible, si tenim en compte que no volíem arriscar. El triomf en el 2000 Viratges es va escapar per molt poc, però el títol ja és una realitat: Era el nostre objectiu i ho hem aconseguit. A partir d’aquest moment, amb els deures fets, ens podem centrar al cent per cent en el ral·li Catalunya, volem preparar-lo tan bé com sigui possible, sense cap pressió intentarem gaudir completant un bon ral·li, entre els equips habituals del mundial”.

Per a Josep R. Ribolleda el títol aconseguit en aquest 2012 representa l’estrena del seu palmarès quant a títols absoluts: “No ha estat fàcil, hem hagut de treballar fins a l’últim moment i crec que per aquesta raó la satisfacció és més gran. En aquest ral·li hem corregut en els moments en què ens hem sentit a gust en el traçat i en la resta hem anat més tranquils. Teníem el títol massa a prop, no podíem cometre cap errada que pogués comprometre el treball de tot l’any. Tot ha sortit bé i ara a veure que podem fer en el Catalunya”.

Com queda clar, tant Membrado com Ribolleda estan molt concentrats en el Ral·li Catalunya-Costa Daurada, que es correrà els dia 8,9 i 10 de novembre, per tancar una temporada molt completa en la qual ja han aconseguit el seu objectiu principal, el Campionat de Catalunya de l’especialitat.

(Text i foto: Fotoesport)

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada