Les activitats organitzades per l’Àrea de Museus i Monuments del Govern d’Andorra per a les Nits d’estiu als museus 2019 s’estrenen amb l’obertura de Museus al setè art, un cicle de cinema a la fresca que consta de cinc sessions relacionades amb el tema dels museus i l’art. Els cinc films triats van des del terror al drama i pretenen fer un repàs de com els museus i l’art s’han tractat en el setè art al llarg del temps.

La primera pel·lícula de la mostra, “Los crímenes del museo de cera”, transportarà els assistents als inicis del cinema de terror. És un film de Michael Curtiz del 1933 que narra els successos passats després de l’incendi intencionat d’un museu on comença a haver-hi estranyes desaparicions. En la sessió del 10 de juny es projectarà la pel·lícula del 1964, del director John Frankenheimer, “El tren”, amb Burt Lancaster en el paper de membre d’una secció de la resistència francesa que ajuda a rescatar les obres d’art robades per l’exèrcit nazi. La pel·lícula següent, que es projectarà el 17 de juliol, és del director espanyol Antonio Mercero. “La hora de los valientes” narra la peripècia per salvar els quadres del Museu del Prado dels bombardejos a Madrid de 1936.

Les pel·lícules del segle XXI s’estrenen amb “El somriure de la Mona Lisa”, de Mike Newell, un drama ambientat en una prestigiosa universitat femenina on la mestra d’història de l’art farà canviar la percepció de la vida i el món a les seves alumnes. “La millor oferta” serà el darrer film del cicle i es projectarà el dia 31. Aquesta cinta del 2013 ha obtingut diversos premis, com el de millor pel·lícula, millor director i millor banda sonora.

El primer film es projectarà el dia 3 de juliol i les sessions començaran a les 21.30 hores a la zona enjardinada de la Farga Rossell, que compta amb un espai amb gespa. Es recomana portar una cadira plegable o una manta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada