S’estableix un nou calendari de rebaixes d’hivern i un període de rebaixes privades

El decret pel qual es regula l’establiment del calendari de venda en rebaixes i que deroga l’aprovat el passat 7 de maig ha entrat en vigor aquest dimecres, després que hagi estat publicat al BOPA. Ateses les peticions dels representants de les associacions dels empresaris del comerç, el Govern ha donat llum verd, a proposta del ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, un nou calendari de rebaixes d’hivern i l’establiment d’un període de rebaixes privades.

El decret estableix que els primers 3 dies del període de rebaixes només poden dedicar-se a rebaixes privades. Aquesta modificació respon a la reiterada voluntat del sector del comerç de beneficiar els seus clients de programes de fidelització donant-los prioritat, en els períodes de venda en rebaixes, respecte de la clientela general.

Així doncs el període general de rebaixes d’hivern s’iniciarà el 19 de desembre del 2014, essent possible realitzar rebaixes privades durant els dies 16, 17 i 18 de desembre. El període de rebaixes d’hivern finalitzarà el 16 de març del 2015.

Les rebaixes privades únicament es poden adreçar als clients que formin part dels programes de fidelització dels establiments comercials i, a diferència de les rebaixes generals, les rebaixes privades no es poden comunicar o anunciar al gran públic.

Finalment, es recorda que cada comerciant és lliure d’efectuar o no la venda en rebaixes, tot i que si decideix dur-la a terme ho ha de fer tenint en compte les condicions establertes en la normativa vigent en matèria de comerç i durant els terminis que estableixi el calendari aprovat i, respectant en tot moment els drets dels consumidors i la bona fe en les relacions de consum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.